Welke autoverzekering kan ik het beste afsluiten voor een vakantie?

Gaat u met de auto op vakantie en bent u benieuwd of uw huidige autoverzekering de juiste dekking heeft? Zowel binnen als buiten Nederland biedt uw autoverzekering dezelfde dekking. Het hangt echter wel van de dekking af wat uw autoverzekering in het buitenland precies vergoedt. Het is dus belangrijk om altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen bij het afsluiten van een autoverzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Autoverzekering op vakantie

De drie standaard verzekeringsvormen bij een autoverzekering zijn:

Een WA verzekering vergoedt alleen schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt met deze dekking dus niet vergoed.

Een WA beperkt casco verzekering vergoedt niet alleen de schades aan anderen. Ook autoschades veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, hagel en storm, bliksem, brand en ontploffing, ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal vallen onder de WA beperkt casco dekking.

Vakantie autoverzekering

Gaat u met uw eigen auto op vakantie naar het buitenland? Dan is het handig en in sommige gevallen ook verplicht om uw groene kaart mee te nemen. Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee u kunt aantonen dat uw auto verzekerd is. U ontvangt ieder jaar een nieuwe groene kaart. Het voordeel van een groene kaart is dat deze door heel Europa hetzelfde is opgezet, waardoor deze ook in het buitenland goed te lezen is voor bijvoorbeeld de politie.

Voor veel landen is het niet noodzakelijk om de groene kaart bij u te hebben. Maar er zijn toch een aantal landen waar het wel verplicht is om uw originele groene kaart bij u te hebben.  De originele groene kaart is ook echt groen en van papier. Een kopie is dan dus niet toegestaan. In welke landen de groene kaart verplicht is, kunt u hier lezen.

Daarnaast staat er op de groene kaart ook vermeld in welke landen u dekking heeft met uw autoverzekering. Staat uw vakantieland er niet tussen? In de meeste gevallen zijn er mogelijkheden om aan de grens een verzekeringsbewijs aan te schaffen.

Aanvullende dekkingen

Om extra goed verzekerd naar het buitenland te gaan, bieden sommige verzekeraars een speciale buitenlandmodule aan. Hierbij kunt u denken aan pechhulp, vervangend vervoer of een vergoeding van de kosten voor een extra overnachting.

Heeft u vragen met betrekking tot autoverzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 322 reviews
26-01-2023
Ch de graaff
Snel en duidelijk in te vullen ! Vergelijken gaat snel !
03-11-2022
Riet Mol-van Hommert
vriendelijk te woord gestaan
21-10-2022
Raymond Koeiman
Door dat mijn inkomen onregelmatig is vind ik via een link betaling geweldig.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 01-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op