800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie

Welke autoverzekering kan ik het beste afsluiten voor een vakantie?

Gaat u met de auto op vakantie en bent u benieuwd of uw huidige autoverzekering de juiste dekking heeft? Zowel binnen als buiten Nederland biedt uw autoverzekering dezelfde dekking. Het hangt echter wel van de dekking af wat uw autoverzekering in het buitenland precies vergoedt. Het is dus belangrijk om altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen bij het afsluiten van een autoverzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Autoverzekering op vakantie

De drie standaard verzekeringsvormen bij een autoverzekering zijn:

Een WA verzekering vergoedt alleen schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt met deze dekking dus niet vergoed.

Een WA beperkt casco verzekering vergoedt niet alleen de schades aan anderen. Ook autoschades veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, hagel en storm, bliksem, brand en ontploffing, ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal vallen onder de WA beperkt casco dekking.

autoverzekering-vakantie

De allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Bij deze dekking wordt schade aan uw eigen auto door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalisme schade met de allrisk dekking ook verzekerd.

Een andere opties is om op vakantie een auto te huren. Bij de autoverzekering van een huurauto gelden andere voorwaarden dan bij de autoverzekering van uw eigen auto. Hoe zit het precies met het verzekeren van een huurauto? Vrijwel elke huurauto heeft standaard een WA-verzekering. In de meeste landen is deze dekking namelijk verplicht. De verzekeringen die door het verhuurbedrijf worden aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid, komen meestal bovenop de standaard WA-verzekering. Let er bij het verzekeren van uw huurauto goed op dat de auto inderdaad WA is verzekerd. Vraag ook duidelijk naar de plaatselijke regels en bepaal aan de hand daarvan of bijverzekeren nodig is.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Vakantie autoverzekering

Gaat u met uw eigen auto op vakantie naar het buitenland? Dan is het handig en in sommige gevallen ook verplicht om uw groene kaart mee te nemen. Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee u kunt aantonen dat uw auto verzekerd is. U ontvangt ieder jaar een nieuwe groene kaart. Het voordeel van een groene kaart is dat deze door heel Europa hetzelfde is opgezet, waardoor deze ook in het buitenland goed te lezen is voor bijvoorbeeld de politie.

Voor veel landen is het niet noodzakelijk om de groene kaart bij u te hebben. Maar er zijn toch een aantal landen waar het wel verplicht is om uw originele groene kaart bij u te hebben.  De originele groene kaart is ook echt groen en van papier. Een kopie is dan dus niet toegestaan. In welke landen de groene kaart verplicht is, kunt u hier lezen.

Daarnaast staat er op de groene kaart ook vermeld in welke landen u dekking heeft met uw autoverzekering. Staat uw vakantieland er niet tussen? In de meeste gevallen zijn er mogelijkheden om aan de grens een verzekeringsbewijs aan te schaffen.

Aanvullende dekkingen

Om extra goed verzekerd naar het buitenland te gaan, bieden sommige verzekeraars een speciale buitenlandmodule aan. Hierbij kunt u denken aan pechhulp, vervangend vervoer of een vergoeding van de kosten voor een extra overnachting.

Heeft u vragen met betrekking tot autoverzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken de premie voor een autoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op