Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Schade aan vakantiewoning: is dit gedekt?

Steeds meer Nederlanders ruilen de camping in voor een vakantiewoning. Het kan natuurlijk gebeuren dat u per ongeluk schade aan het huis toebrengt, of dat er brand ontstaat door uw toedoen. Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering heeft gaat u er natuurlijk vanuit dat deze dit dekt, maar dit is niet altijd het geval.

Nederland

Als het vakantiehuis door uw toedoen beschadigd of afgebrand is, zal de eigenaar de schade op u verhalen. Gehuurde spullen vallen normaal gesproken niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Als u in Nederland een vakantiehuis of een boot huurt, en ze beschadigen door uw toedoen, bent u hiervoor in de meeste gevallen niet verzekerd. Er zijn verzekeraars die deze schade wel dekken, of alleen tot een bedrag van bijvoorbeeld €75.000 euro. U zult dus altijd goed de polisvoorwaarden van de maatschappij moeten lezen, zodat u precies weet waar u wel en niet voor verzekerd bent.

schade vakantiewoning

Buitenland

In het buitenland zijn dezelfde voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van kracht als in Nederland. Toch vergoeden de meeste maatschappijen in het buitenland wel de schade die per ongeluk is toegebracht aan de vakantiewoning. Ook hier geldt: lees de polisvoorwaarden goed door, want niet alle verzekeraars dekken deze schade! Wel moet u vaak een waarborgsom betalen voor u het land verlaat, zodat de eigenaar van de woning niet met lege handen staat als u naar huis vertrekt. Dit bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s. U kunt in de polisvoorwaarden terugvinden of de maatschappij de waarborgsom ook dekt. Na het afhandelen van de schade kunt u de waarborgsom weer terug krijgen.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Reisverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden ook dekking bij schade aan een vakantiewoning. Dit kan variëren van €100 euro tot €1500 euro, tot enkele uitschieters van €25000 euro. Soms zit dit in de standaarddekking en soms is het optioneel. In de polisvoorwaarden kunt u terugvinden of en voor welk bedrag u verzekerd bent.

Vergelijken en afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering kan u in veel gevallen behoeden voor grote financiële problemen. Op onze website kunt u een aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op