Schade aan vakantiewoning: is dit gedekt?

Steeds meer Nederlanders ruilen de camping in voor een vakantiewoning. Het kan natuurlijk gebeuren dat u per ongeluk schade aan het huis toebrengt, of dat er brand ontstaat door uw toedoen. Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering heeft gaat u er natuurlijk vanuit dat deze dit dekt, maar dit is niet altijd het geval.

Nederland

Als het vakantiehuis door uw toedoen beschadigd of afgebrand is, zal de eigenaar de schade op u verhalen. Gehuurde spullen vallen normaal gesproken niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Als u in Nederland een vakantiehuis of een boot huurt, en ze beschadigen door uw toedoen, bent u hiervoor in de meeste gevallen niet verzekerd. Er zijn verzekeraars die deze schade wel dekken, of alleen tot een bedrag van bijvoorbeeld €75.000 euro. U zult dus altijd goed de polisvoorwaarden van de maatschappij moeten lezen, zodat u precies weet waar u wel en niet voor verzekerd bent.

Reisverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden ook dekking bij schade aan een vakantiewoning. Dit kan variëren van €100 euro tot €1500 euro, tot enkele uitschieters van €25000 euro. Soms zit dit in de standaarddekking en soms is het optioneel. In de polisvoorwaarden kunt u terugvinden of en voor welk bedrag u verzekerd bent.

Vergelijken en afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering kan u in veel gevallen behoeden voor grote financiële problemen. Op onze website kunt u een aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 28-07-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op