Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Uw reisgenoot annuleert, bent u dan ook verzekerd?

Gaat u wel eens op vakantie met een vriend of vriendin? Dat is natuurlijk erg leuk maar heeft u wel eens nagedacht wat er geregeld is als uw vriend plotseling de reis moet annuleren? Veel mensen willen in deze situatie niet alleen op vakantie gaan en willen de reis zelf ook annuleren. Dekt uw annuleringsverzekering dit?

De annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kunt u los of bij uw reisverzekering afsluiten. Met een annuleringsverzekering krijgt u kosten vergoed als u een reis onverwachts moet afzeggen of een reis noodgedwongen tussentijds moet afbreken. Let erop dat verzekeraars een maximum bedrag rekenen dat u terug kunt krijgen bij annulering. Dit bedrag kunt u bij het afsluiten van de verzekering zelf kiezen. Ook is het belangrijk dat u een goede reden voor annulering moet hebben om de kosten vergoed te krijgen. In de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering kunt u terugvinden welke redenen geldig zijn om uw reis te annuleren.

Bij geldige annuleringsredenen kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Overlijden van een naast familielid
• Echtscheiding
• Onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband
• Grote beschadiging aan het vakantieverblijf
• Een medisch noodzakelijke ingreep
• Uw reisgenoot annuleert en u moet anders alleen op vakantie

reisgenoot annuleert

Uw reisgenoot annuleert

Als uw reisgenoot annuleert en u alleen overblijft, is dit voor de annuleringsverzekeraar dus meestal een geldige reden om de reis te annuleren. Wel stellen veel verzekeraars hier een aantal voorwaarden aan. Zo moet de oorzaak van de annulering geldig en dus verzekerd zijn en moet de reisgenoot op het reserveringsformulier genoemd staan. Ten slotte vergoeden de meeste verzekeraars het niet als er ook een beroep gedaan kan worden op de annuleringsverzekering van uw reisgenoot. Welke voorwaarden de verzekeraar precies stelt kunt u ook weer terugvinden in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een annuleringsverzekering afsluiten

Op onze website kunt u gemakkelijk doorlopende annuleringsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Houd er wel rekening mee dat een annuleringsverzekering maximaal 7 dagen na het boeken van de reis afgesloten dient te worden. Doet u dit later dan 7 dagen na het boeken van de reis dan valt de reis niet meer onder de dekking van de verzekering. Een reisverzekering kunt u overigens wel nog tot vlak voor de reis afsluiten.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op