800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Dekt aansprakelijkheidsverzekering schade veroorzaakt in het buitenland?

U heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten zodat u goed verzekerd bent voor schade die u per ongeluk veroorzaakt. Maar hoe zit het eigenlijk met schade die in het buitenland ontstaat? Bent u ook verzekerd als u op reis gaat naar het buitenland? Of moet u nog een losse verzekering afsluiten? Wij leggen het u uit.

WA-verzekering buitenland

WA-verzekering buitenland

Als u met uw auto, motor of scooter in het buitenland bent, is het ook belangrijk om gedekt te zijn voor schade. De meeste WA-verzekeringen dekken ook schade in het buitenland. Echter, er zijn vaak wel extra voorwaarden of uitzonderingen. Op de groene kaart die u ontvangt bij het afsluiten van een autoverzekering,  kunt u de landen vinden waarbij de WA-dekking geldig is. Daarnaast kan het zijn dat de bedragen die vergoedt worden anders zijn. Gaat u met uw voertuig op vakantie? Raadpleeg dan altijd goed uw verzekeringen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Is buitenland gedekt bij mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland is het buitenland automatisch meeverzekerd. Het is dan ook niet nodig om een aparte verzekering af te sluiten als u naar het buitenland vertrekt. In de meeste gevallen bent u met een aansprakelijkheidsverzekering net zo verzekerd als in Nederland. Schade die aangericht wordt in het buitenland valt in principe onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering. De meeste verzekeraars zullen de schade binnen Europa en ook daarbuiten vergoeden, maar de bedragen kunnen onderling verschillen. Ook zijn er soms andere voorwaarden en uitzonderingen in het buitenland. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de diverse verzekeraars. Het is dus raadzaam om voor uw vertrek, altijd uw polis te checken hoe het zit met dekking in het buitenland.

Dekking in het buitenland

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Zo kunt u ook op vakantie in situaties terechtkomen waarbij u verantwoordelijk wordt gehouden voor schade. Zowel schade veroorzaakt aan andermans spullen als schade aan personen. Zeker in het geval van letselschade kunnen de bedragen al snel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering is dan ook onmisbaar. Daarbij zijn ook uw kinderen partner en huisdieren verzekerd in het buitenland verzekerd, op het moment dat u een WA-verzekering heeft afgesloten met gezinsdekking.

Dekking aan uw verblijf

In principe dekt de aansprakelijkheidsverzekering in Nederland meestal geen schade op gehuurde objecten. Maar in het buitenland zijn  hier soms uitzonderingen op. Veroorzaakt u per ongeluk schade aan uw vakantieverblijf, dan wordt dit in de meeste gevallen gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u twijfels over uw verzekering? Check altijd voor vertrek uw polisvoorwaarden.

Buitenlanddekking tijdens je studie of stage

Wanneer u voor een gezinsdekking heeft gekozen, zijn uw inwonende kinderen en voor studie uitwonende kinderen vaak meeverzekerd op uw polis. Gaat uw kind echter naar het buitenland studeren of stage lopen voor langere tijd? Dan is het van belang om uit te zoeken in hoeverre uw aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt.

Vergelijken

Er zijn veel verschillende aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen. Waar u voor kiest hangt af van diverse factoren, zoals de gewenste dekking bijvoorbeeld. Maar let ook goed op de voorwaarden. Deze kunnen tussen de verzekeraars onderling flink verschillen. Vergelijk daarom niet alleen de hoogte van de premie, maar ook de polisvoorwaarden. Zo kiest u een aansprakelijkheidsverzekering die optimaal aansluit op uw persoonlijke situatie.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op