800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik de inboedel van mijn loods verzekeren?

Heeft u uw spullen opgeslagen in een opslagplaats, garage of loods? Dan wilt u natuurlijk dat deze spullen goed verzekerd zijn bij schade of diefstal. U vraagt zich misschien af of de spullen in uw loods zijn meeverzekerd bij uw inboedelverzekering. Wij vertellen het u!

inboedelverzekering loods

Wat is er allemaal gedekt?

In veel gevallen vallen spullen in een loods onder de dekking van uw inboedelverzekering. Hoe lang uw spullen meeverzekerd zijn verschilt echter per verzekeraar. Over het algemeen zijn spullen in een loods bij elke verzekeraar minimaal 90 dagen meeverzekerd. Dit loopt vaak op tot een periode van een jaar en in sommige gevallen zelfs langer. Zo zijn bij Centraal Beheer spullen in een loods maximaal 2 jaar meeverzekerd, terwijl dit bij OHRA één jaar is. Bij Inshared zijn uw spullen maximaal 9 maanden meeverzekerd en bij Nationale Nederlanden 90 dagen.

Aan de opslag in een loods zijn vaak wel een aantal beperkingen en voorwaarden verbonden. Zo geldt er voor spullen in een loods een beperkte dekking. Zij zijn meestal enkel verzekerd voor brand en diefstal. Dit kan wel per verzekeraar verschillen, dus controleer het altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekering. U kunt hiervoor ook altijd contact opnemen met uw verzekeraar.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zakelijk inboedelverzekering oftewel inventarisverzekering voor uw loods

Slaat u spullen voor uw bedrijf op in uw loods? Dat heeft u misschien een zakelijke inboedelverzekering, oftewel een inventarisverzekering nodig. Een inboedelverzekeraar maakt dan onderscheid tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering. Onder inventaris worden alle spullen verstaan die in uw bedrijf gebruikt worden om uw beroep uit te oefenen. Hierbij kunt u denken aan kantoormeubilair, laptops, maar ook aan machines. Alle spullen die in uw bedrijfspand staan en die u nodig heeft om uw werk uit te oefenen, vallen onder een inventarisverzekering. Met goederen wordt uw handelsvoorraad bedoeld. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal. Slaat u deze producten op in uw loods? Dan is dit ook verzekerd op het moment dat u een zakelijke inboedelverzekering afsluit.

Sluit een inboedelverzekering af voor uw loods

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste woonverzekeringen die er is, vooral als u ook spullen in een loods heeft opgeslagen. Met een goede inboedelverzekering is zowel uw inboedel thuis als uw inboedel in de loods verzekerd. Stel dat er brand uitbreekt in de loods. Als u niet verzekerd bent kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Met een inboedelverzekering voor uw loods bent u verzekerd bij schade en diefstal.

Via Alpina.nl kunt u makkelijk een inboedelverzekering afsluiten. Met de online vergelijkingstool van Alpina kunt u eenvoudig en snel inboedelverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Controleer ook goed hoe spullen in een loods verzekerd zijn per verzekeraar. Heeft u vooral spullen voor uw bedrijf opgeslagen in uw loods? Kijk dan eens naar een inventarisverzekering. Door de juiste verzekering te kiezen weet u zeker dat uw inboedel goed verzekerd is.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op