Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik de inboedel van mijn loods verzekeren?

Heb jij je spullen opgeslagen in een opslagplaats, garage of loods? Dan wil je natuurlijk dat deze spullen goed verzekerd zijn bij schade of diefstal. Je vraagt jezelf misschien af of de spullen in je loods zijn meeverzekerd bij je inboedelverzekering. Wij vertellen het je!

inboedelverzekering loods

Wat is er allemaal gedekt?

In veel gevallen vallen zijn spullen in een loods onder de dekking van je inboedelverzekering. Hoe lang jouw spullen meeverzekerd zijn verschilt echter per verzekeraar. Over het algemeen zijn spullen in een loods bij elke verzekeraar minimaal 90 dagen meeverzekerd. Dit loopt vaak op tot een periode van een jaar en in sommige gevallen zelfs langer. Zo zijn bij Centraal Beheer spullen in een loods maximaal 2 jaar meeverzekerd, terwijl dit bij OHRA één jaar is. Bij Inshared zijn jouw spullen maximaal 9 maanden meeverzekerd en bij Nationale Nederlanden 90 dagen.

Aan de opslag in een loods zijn vaak wel een aantal beperkingen en voorwaarden verbonden. Zo geldt er voor spullen in een loods een beperkte dekking. Zij zijn meestal enkel verzekerd voor brand en diefstal. Dit kan wel per verzekeraar verschillen, dus controleer het altijd even in de polisvoorwaarden van je verzekering. Je kunt hiervoor ook altijd contact opnemen met je verzekeraar.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zakelijk inboedelverzekering oftewel inventarisverzekering voor jouw loods

Sla je spullen voor jouw bedrijf op in je loods? Dat heb je misschien een zakelijke inboedelverzekering, oftewel een inventarisverzekering nodig. Een inboedelverzekeraar maakt dan onderscheid tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering. Onder inventaris worden alle spullen verstaan die in je bedrijf gebruikt worden om je beroep uit te oefenen. Hierbij kun je denken aan kantoormeubilair, laptops, maar ook aan machines. Alle spullen die in je bedrijfspand staan en die je nodig hebt om je werk uit te oefenen, vallen onder een inventarisverzekering. Met goederen wordt je handelsvoorraad bedoeld. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die je gebruikt om jouw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal. Sla je deze producten op in je loods? Dan is dit ook verzekerd op het moment dat je een zakelijke inboedelverzekering afsluit.

Sluit een inboedelverzekering af voor je loods

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste woonverzekeringen die er is, vooral als je ook spullen in een loods hebt opgeslagen. Met een goede inboedelverzekering is zowel je inboedel thuis als je inboedel in de loods verzekerd. Stel dat er brand uitbreekt in de loods. Als je niet verzekerd bent, kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Met een inboedelverzekering voor je loods ben je verzekerd bij schade en diefstal.

Via Alpina.nl kun je makkelijk een inboedelverzekering afsluiten. Met de online vergelijkingstool van Alpina kun je eenvoudig en snel inboedelverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen kom je erachter welke verzekering het beste bij je past. Controleer ook goed hoe spullen in een loods verzekerd zijn per verzekeraar. Heb je vooral spullen voor je bedrijf opgeslagen in je loods? Kijk dan eens naar een inventarisverzekering. Door de juiste verzekering te kiezen weet je zeker dat jouw inboedel goed verzekerd is.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op