Kan ik inboedelverzekeringen makkelijk vergelijken?

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. De spullen in uw huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de inboedelverzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. Vaak is de waarde van uw inboedel hoger dan u denkt. Wat als u bij brand of een andere onvoorziene gebeurtenis alles opnieuw zou moeten aanschaffen? U kunt zich voorstellen dat dit een grote kostenpost is.

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Daarnaast kan een relatief lage premie u erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van uw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor u is.

 

Verschil tussen WA-verzekering en inboedelverzekering

Wat is nu precies het verschil tussen de WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering? Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door anderen wordt veroorzaakt.

Premie inboedelverzekering online berekenen

Via www.alpina.nl kunt u eenvoudig zelf de premie van een inboedelverzekering vergelijken. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft. Om de premie van uw inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet u weten wat de waarde van uw inboedel is. Ook uw andere woonhuisverzekeringen, zoals een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kunt u vergelijken en afsluiten via alpina.nl.

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag voor de inboedelverzekering willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op