800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik inboedelverzekeringen makkelijk vergelijken?

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. De spullen in uw huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de inboedelverzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. Vaak is de waarde van uw inboedel hoger dan u denkt. Wat als u bij brand of een andere onvoorziene gebeurtenis alles opnieuw zou moeten aanschaffen? U kunt zich voorstellen dat dit een grote kostenpost is.

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Daarnaast kan een relatief lage premie u erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van uw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor u is.

 

Inboedelverzekering vergelijken

Wat is er gedekt op een inboedelverzekering?

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking, het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kunt u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Ook uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschil tussen WA-verzekering en inboedelverzekering

Wat is nu precies het verschil tussen de WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering? Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door anderen wordt veroorzaakt.

Premie inboedelverzekering online berekenen

Via www.alpina.nl kunt u eenvoudig zelf de premie van een inboedelverzekering vergelijken. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft. Om de premie van uw inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet u weten wat de waarde van uw inboedel is. Ook uw andere woonhuisverzekeringen, zoals een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kunt u vergelijken en afsluiten via alpina.nl.

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag voor de inboedelverzekering willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op