Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe beveiligt u uw motor tegen diefstal?

Met de juiste motorverzekering is de motor verzekerd tegen diefstal. De verzekeraars kunnen beveiligingseisen stellen. Aanvullend kunt u ook nog extra voorzieningen treffen. Hoe maakt u het de dieven zo moeilijk mogelijk?

Diefstal van uw motor kan u overkomen, maar het is wel erg frustrerend. U bent zuinig op uw motor en iemand anders steelt uw bezit. Alleen om dat te voorkomen wilt u uw motor al zo goed mogelijk verzekeren. De verzekeraar keert afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm wel uit, maar voorkomen van diefstal is beter.

motor beveiligen diefstal

Wat zijn de beveiligingseisen van de verzekeraar?

De eisen kunnen verschillen per verzekeraar, maar op hoofdlijnen stellen ze dezelfde beveiligingseisen. De beveiliging van motoren kunnen we onderverdelen in sloten en ingebouwde beveiligingssystemen. Wat betreft de sloten eisen verzekeraars vaak zogenaamde ART-sloten. Dit is een keurmerk waar de kwaliteit van de sloten uit blijkt. De kwaliteit loopt van één ster (een minimale beveiliging) tot vijf sterren (sloten voor het thuis stallen). Bij de ingebouwde beveiliging gaat het om de zogenaamde SCM-beveiliging. Ook hierbij is er weer een klasse-indeling. Welke er wordt geëist is mede afhankelijk van de waarde van de motor.  Bij het afsluiten van een motorverzekering geven de verzekeraars aan welke klasse ze eisen.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kunt u nog extra doen tegen diefstal?

De eisen van de verzekeraar moet u minimaal aan voldoen, maar door kleine aandachtspuntjes kunt u de kans op diefstal van de motor nog verder verkleinen. Voor het stelen zoeken ze naar een eenvoudige prooi. U kunt de kans op diefstal verkleinen door uw motor minder interessant te maken voor diefstal. Wij sommen een paar tips op:

  • Zorg voor een upgrade van de verplicht gestelde beveiliging;
  • Parkeer de motor alleen op plaatsen waar veel mensen lopen. Geef ze niet de kans om in alle rust uw motor te stelen;
  • Gaat u de motor langere tijd niet gebruiken? Zorgt voor een stalling binnen;
  • Veranker de motor met de grond of een paal;
  • Graveer het kenteken in het frame. Dit maakt de motor minder waardevol voor dieven;
  • Maak gebruik van een remschijfslot.

Zorg voor een goede motorverzekering voor als het toch mis gaat!

Voor een diefstaldekking heeft u een WA + beperkt casco of WA-cascomotorverzekering nodig. De premieverschillen tussen de diverse verzekeraars zijn groot. Dus vergelijk eerst voordat u een keuze maakt. Op Alpina.nl vergelijken wij meerdere verzekeraars. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om te voorkomen dat u teveel betaalt.

Bereken direct de premie voor uw motorverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op