Is het dragen van motorkleding verplicht?

Voor de motorverzekering gelden er een aantal verplichtingen, maar motorkleding is niet verplicht. Waarom zou een verplichting nog niet zo gek zijn?

Een glijpartij met een motor kan al snel zorgen voor ernstig letsel. Ook bij een lage snelheid. Met motorkleding aan loopt u waarschijnlijk nog steeds letsel op bij een flinke uitglijder, maar de gevolgen kunnen door de juiste kleding beperkt blijven.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Veiligheid blijft een belangrijk issue voor motorrijders

In 2017 zijn er 51 verkeersdoden gevallen onder motorrijders. Bij auto’s ging het om 201 verkeersdoden onder de inzittenden. Er waren ongeveer 650.000 motoren op de weg en meer dan 8 miljoen auto’s. Hier blijkt al uit dat de kans op een dodelijk ongeluk veel groter is voor een bestuurder van een motor. Uiteraard kan motorkleding niet voorkomen dat er motorrijders gewond raken, maar extra bescherming kan soms wel het verschil maken tussen overleven of overlijden.

Een helm is verplicht, waarom de speciale kleding niet?

Dat motorkleding cruciaal kan zijn voor een motorrijder en de opzittende is duidelijk, maar waarom wordt het dragen van motorkleding dan niet verplicht? In België is het min of meer al verplichtgesteld. Er worden namelijk eisen gesteld aan de kleding en het schoeisel en u moet handschoenen dragen. Er zijn meerdere landen waar ze eisen stellen gericht op een goede zichtbaarheid van motorrijders. In Nederland kunt u ook wachten op nadere regelgeving, zeker met het hoge aantal aan verkeersdoden.

Wat kost de kleding?

Goede motorkleding is kostbaar. Maar met goed online speurwerk kunt u de kosten zo laag mogelijk houden. Een motorbroek heeft u al voor een bedrag van €200 tot €350. Voor een jas moet u rekening houden met een hoger bedrag, namelijk €300 tot €500. Een motorpak kost ongeveer €450 tot €700. Voor laarzen kunt u rekenen op ongeveer €100. Helaas bent u er dan nog niet. Ook handschoenen en bijvoorbeeld een zonnebril heeft u nodig, maar veiligheid boven alles.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op