Hoe kiest u de juiste motorverzekering voor uw Harley?

Een Harley Davidson is één van de meest iconische motoren die u kunt rijden. De eigen stijl die Harley Davidson hanteert, wordt door iedereen direct herkend. Daarnaast staan deze motoren bekend om de lange touring reizen die ermee gemaakt worden. Kwaliteit staat daarom ook voorop bij Harley Davidson. Dit is echter ook terug te zien in de prijs. De gemiddelde (nieuwe) Harley begint namelijk bij een prijs van rond de €10.000. Het is begrijpelijk dat u deze aankoop goed beschermd wilt hebben.

Maar welke verzekering past het beste bij uw Harley? In deze blog legt Alpina uit welke motorverzekering het beste is voor uw Harley Davidson.

 

De beste motorverzekering voor uw Harley

Nu u weet welke verzekeringen er zijn, is het belangrijk om te weten welke het beste past bij uw Harley. De verzekering die u kiest is afhankelijk van een aantal punten, welke hieronder worden toegelicht.

Leeftijd en waarde van uw Harley

De keuze voor een verzekering is vaak afhankelijk van de leeftijd van een Harley. Voor nieuwe modellen wordt er doorgaans een All-Risk verzekering afgesloten, vanwege de hogere waarde van de motor. Een All-Risk verzekering is nu eenmaal aanzienlijk duurder dan een WA-verzekering. Oudere modellen worden alleen All-Risk verzekerd, wanneer de waarde van de Harley hoog genoeg is.

 

Gebruik van uw Harley

Hoe u uw Harley gebruikt, kan meespelen in uw keuze van een verzekering. Wanneer u uw Harley weinig tot niet gebruikt loopt u minder risico op een ongeluk, dan wanneer u uw Harley vrijwel elke dag gebruikt. Bij een frequent gebruik, is het aan te raden om een All-Risk verzekering af te sluiten.

 

Sluit jouw Harley verzekering af via Alpina

Wilt u een verzekering afsluiten voor uw Harley? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. U kunt eenvoudig uw premie laten berekenen door de online tool te gebruiken. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op