800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wat houdt een rechtsbijstandverzekering ‘arbeidsconflict’ in?

U, en ongeveer 9 miljoen anderen in Nederland werken in loondienst. Dat is bijna 7 op de 10 Nederlanders, tussen de 15 en 75 jaar! Met zoveel werkenden en banen kan het ook weleens fout gaan. Maar wat doet u als u problemen krijgt met uw werkgever? Wat zijn uw rechten en kunt u zich daarvoor verzekeren? In dit artikel wordt ingegaan op de rechtsbijstandsverzekering en in het bijzonder het arbeidsconflict in dit kader.

Rechtsbijstandsverzekering arbeidsconflict, hoe zit het?

Zoals hierboven beschreven valt het arbeidsconflict onder de module inkomen. Deze module biedt uitkomst in een arbeidsrechtelijk geschil. Denk aan ontslag, uw inkomen, lichamelijke of psychische schade die u oploopt tijdens werk, uw pensioen, sociale verzekeringsuitkering of een andere uitkering (werkeloosheid/ziekte).

In bovenstaande gevallen kijkt uw verzekeraar mee naar de geschillen die hier ontstaan en proberen zij dit voor u op te lossen. Buiten de bovenstaande geschillen, kunnen er ook andere geschillen ontstaan tijdens het werk. Om er zeker van te zijn wat de verzekeraar allemaal wel en niet dekt, is het verstandig om op nauwkeurige wijze de polisvoorwaarden van de verzekeraar door te nemen alvorens u de verzekering afsluit.

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering niet?

Net als bij de meeste verzekeringen zijn er altijd uitsluitingsgronden (zaken die de verzekeraar niet dekt). Bij de rechtsbijstandsverzekering is dit ook van toepassing. Afhankelijk van de gekozen modules staat de verzekeraar u wel of niet bij in bepaalde geschillen. De meeste verzekeraars bieden geen hulp bij een echtscheiding. Vaak is er wel een mogelijkheid om een bemiddelaar in te schakelen in dergelijke gevallen. Het maximum bedrag dat de meeste verzekeraars in zulke gevallen uitkeren is €2000 tot €3000,-.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over de rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken online de premie voor een rechtsbijstandverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op