800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat houdt een rechtsbijstandverzekering ‘arbeidsconflict’ in?

U, en ongeveer 9 miljoen anderen in Nederland werken in loondienst. Dat is bijna 7 op de 10 Nederlanders, tussen de 15 en 75 jaar! Met zoveel werkenden en banen kan het ook weleens fout gaan. Maar wat doet u als u problemen krijgt met uw werkgever? Wat zijn uw rechten en kunt u zich daarvoor verzekeren? In dit artikel wordt ingegaan op de rechtsbijstandsverzekering en in het bijzonder het arbeidsconflict in dit kader.

Rechtsbijstandverzekering arbeidsconflict

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering arbeidsconflict allemaal?

De meeste rechtsbijstandsverzekeringen dekken de kosten die ontstaan in kleinere geschillen en verkeerszaken. Vaak wordt ook juridische en andersoortige deskundige bemiddeling meeverzekerd. Deze basisverzekering is goed uit te breiden met verschillende andere modules. Zo kunt u de rechtsbijstandsverzekering die bij u past afsluiten.

Met de volgende modules kunt u de basisrechtsbijstandsverzekering uitbreiden:

  • Verkeer: hiermee zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand in het verkeer, zowel in Nederland als in het buitenland;
  • Consument en wonen: met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand in allerlei soorten consumentenzaken. Deze zaken hebben te maken met aankopen binnen Europa. Ook geschillen omtrent uw woning vallen onder deze dekking. Bijvoorbeeld een huurgeschil, of als er schade is gemaakt aan uw woning;
  • Inkomen: met deze module zijn uw gezin en u verzekerd van juridische bijstand met betrekking tot het inkomen. Onder deze module vallen ook arbeidsconflicten;
  • Fiscaal en vermogen: met deze module dekt u geschillen die ontstaan met bijvoorbeeld de belastingdienst of effectentransacties. Heeft u meerdere woningen in Nederland of in Europa? Dan vallen die geschillen ook onder deze module.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Rechtsbijstandsverzekering arbeidsconflict, hoe zit het?

Zoals hierboven beschreven valt het arbeidsconflict onder de module inkomen. Deze module biedt uitkomst in een arbeidsrechtelijk geschil. Denk aan ontslag, uw inkomen, lichamelijke of psychische schade die u oploopt tijdens werk, uw pensioen, sociale verzekeringsuitkering of een andere uitkering (werkeloosheid/ziekte).

In bovenstaande gevallen kijkt uw verzekeraar mee naar de geschillen die hier ontstaan en proberen zij dit voor u op te lossen. Buiten de bovenstaande geschillen, kunnen er ook andere geschillen ontstaan tijdens het werk. Om er zeker van te zijn wat de verzekeraar allemaal wel en niet dekt, is het verstandig om op nauwkeurige wijze de polisvoorwaarden van de verzekeraar door te nemen alvorens u de verzekering afsluit.

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering niet?

Net als bij de meeste verzekeringen zijn er altijd uitsluitingsgronden (zaken die de verzekeraar niet dekt). Bij de rechtsbijstandsverzekering is dit ook van toepassing. Afhankelijk van de gekozen modules staat de verzekeraar u wel of niet bij in bepaalde geschillen. De meeste verzekeraars bieden geen hulp bij een echtscheiding. Vaak is er wel een mogelijkheid om een bemiddelaar in te schakelen in dergelijke gevallen. Het maximum bedrag dat de meeste verzekeraars in zulke gevallen uitkeren is €2000 tot €3000,-.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over de rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken online de premie voor een rechtsbijstandverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op