800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie
rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Nu met Gratis verhaalservice
Geen eigen risico
Hele gezin verzekerd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering blijkt in praktijk vaak erg handig en misschien zelfs onmisbaar.

Als u zich gaat oriënteren op een rechtsbijstandverzekering ziet u dat een rechtsbijstandverzekering meestal uit verschillende modules is opgebouwd. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen.

Rechtsbijstand vergelijken

Een basis rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. De overige dekkingen zijn los af te sluiten.
Zoals hierboven te lezen is, is een rechtsbijstandverzekering meestal modulair opgebouwd. Het kan zijn dat verzekeraars bij bepaalde geschillen alleen dekking bieden in Nederland en niet in heel Europa. Let hier goed op bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.

Als u de rechtsbijstand gaat vergelijken, kunt u het beste rekening houden met de volgende modules:

 • Verkeer
  Met deze module zijn u en uw gezin in alle verkeerssituaties wereldwijd verzekerd van juridische bijstand. Hierbij bent u dus niet alleen verzekerd met de auto, maar ook als (brom)fietser of voetganger.
 • Consument en Wonen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van rechtshulp bij uiteenlopende consumentenzaken binnen de Europese Unie. Hierbij kunt u denken aan: aankopen (zowel online als in de winkel) en problemen met een leverancier van energie, telefoon of internet. Daarnaast zijn geschillen met buren of familie ook verzekerd. Ook geschillen omtrent uw woning (in Nederland) zoals (ver)koop, huur, onderhoud, verbouwing zijn verzekerd en wanneer er schade aan uw woning is toegebracht.
  Op de meeste polissen is een echtscheiding uitgesloten, omdat dit een geschil betreft tussen 2 verzekerden op dezelfde polis. Het is vaak alleen mogelijk om, na een huwelijk of geregistreerd partnerschap van minimaal drie jaar, een bemiddelaar in te schakelen. Het maximum bedrag dat hiervoor uitgekeerd wordt, ligt meestal tussen €2000,- en €3000,-.
 • Inkomen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand bij geschillen omtrent onder andere de arbeidsovereenkomst, een sociale verzekeringsuitkering/voorziening en bij pensioenaanspraken. Denk hierbij aan een gedwongen ontslag of wanneer de hoogte van uw uitkering ter discussie staat.
 • Fiscaal en Vermogen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van dekking bij geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst of bij een effectentransactie. Heeft u een tweede woning in Nederland of de Europese Unie? Ook deze geschillen worden gedekt.

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen eenvoudig via www.alpina.nl. U kunt verschillende verzekeraars, modules, premies en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken en de verzekering desgewenst direct afsluiten. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088- 6883700.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op