800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat houdt de module ‘consument en wonen’ in bij een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘consument en wonen’. Wat is er precies verzekerd bij de module ‘consument en wonen’?

Met deze module bent u met het hele gezin, binnen de Europese Unie, verzekerd van rechtshulp bij uiteenlopende consumentenzaken, zoals aankopen (winkel of online) en problemen met een leverancier van energie, telefoon of internet.

Is er schade toegebracht aan uw woning (in Nederland), of zijn er geschillen omtrent uw woning (zoals koop/verkoop/huur/onderhoud/verbouwing)? Deze zijn ook verzekerd. Evenals geschillen met de buren of de familie.

Echtscheidingen zijn op de meeste polissen uitgesloten, omdat dit een geschil betreft tussen 2 verzekerden op dezelfde polis.

 

rechtsbijstandverzekering wonen

Rechtsbijstand wonen

Met de rechtsbijstandverzekering ‘consument en wonen’ bent u verzekerd van juridisch advies bij conflicten over consumentenzaken. Deze conflicten kunnen te maken hebben met de aankoop van een product, de levering van een gekocht product en wanneer u een aankoop wilt terugdraaien.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Naast de bovengenoemde rechtsbijstand in de categorie consument bevat deze module ook de categorie rechtsbijstand wonen. Hieronder vallen conflicten over de verkoop van uw woning, conflicten met uw aannemer en ook burenruzies.

Let op: U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van de module ‘consument en wonen’. U bent niet verzekerd voor een conflict dat ontstaat in de wachttijd. Voor conflicten over spullen die u koopt of contracten die u afsluit na de ingangsdatum van uw rechtsbijstandverzekering met de module consument en wonen heeft u geen wachttijd.

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. De overige dekkingen zijn los af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar blijkt in de praktijk wel heel handig te zijn. Het kan zijn dat verzekeraars bij bepaalde geschillen alleen dekking bieden in Nederland en niet in heel Europa. Let hier goed op.

Aanvullende modules rechtsbijstandverzekering

Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen met een dekking voor verschillende conflicten. Voordat u een verzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er mogelijk zijn. U kunt onderaan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘consument en wonen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op