800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Rechtsbijstand verkeer

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘verkeer’. Wat is er precies verzekerd bij de module ‘verkeer’?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u in het verkeer schade oploopt en daar onenigheid over krijgt. Wanneer u er onderling niet uit komt, kunt u met deze dekking een beroep doen op de experts. Met de module rechtsbijstand ‘verkeer’ zijn u en uw gezin in alle verkeerssituaties wereldwijd verzekerd van juridische bijstand.

Mocht u betrokken raken bij een ongeval in het verkeer dan zijn er een aantal dingen die u, indien mogelijk, zelf kunt doen:

  • Maak foto’s van de situatie
  • Vraag naam en telefoonnummer van eventuele getuigen
  • Vul ter plekke het schadeformulier in
  • Probeer rustig te blijven en onderneem geen actie richting de andere partij

Rechtsbijstandverzekering auto

Bij een rechtsbijstandverzekering met de module ‘verkeer’ bent u niet alleen verzekerd voor conflicten met de auto, maar ook wanneer u te voet bent of op de (brom)fiets deelneemt aan het verkeer.

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. De overige dekkingen zijn los af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar blijkt in de praktijk wel heel handig te zijn. Het kan zijn dat verzekeraars bij bepaalde geschillen alleen dekking bieden in Nederland en niet in heel Europa. Let hier goed op.

Rechtsbijstandverzekering verkeer

Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen met een dekking voor conflicten die u in het verkeer kunt oplopen. Voordat u een verzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er mogelijk zijn. U kunt onder aan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘verkeer’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op