Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke dekking biedt een rechtsbijstandverzekering?

Bij het oriënteren op een rechtsbijstandverzekering ziet u dat een rechtsbijstandverzekering meestal uit verschillende modules is opgebouwd. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen.

rechtsbijstandverzekering dekking

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. De overige dekkingen zijn los af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar blijkt in de praktijk wel heel handig te zijn.

Het kan zijn dat verzekeraars bij bepaalde geschillen alleen dekking bieden in Nederland en niet in heel Europa. Let hier goed op bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

De basis rechtsbijstandverzekering is uit te breiden met onderstaande modules.

 • Verkeer
  Met deze module zijn u en uw gezin in alle verkeerssituaties wereldwijd verzekerd van juridische bijstand. Hierbij bent u dus niet alleen verzekerd met de auto, maar ook als (brom)fietser of voetganger.
 • Consument en Wonen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van rechtshulp bij uiteenlopende consumentenzaken binnen de Europese Unie. Hierbij kunt u denken aan: aankopen (zowel online als in de winkel) en problemen met een leverancier van energie, telefoon of internet. Daarnaast zijn geschillen met buren of familie ook verzekerd. Ook geschillen omtrent uw woning (in Nederland) zoals (ver)koop, huur, onderhoud, verbouwing zijn verzekerd en wanneer er schade aan uw woning is toegebracht.
  Op de meeste polissen is een echtscheiding uitgesloten, omdat dit een geschil betreft tussen 2 verzekerden op dezelfde polis. Het is vaak alleen mogelijk om, na een huwelijk of geregistreerd partnerschap van minimaal drie jaar, een bemiddelaar in te schakelen.
 • Inkomen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand bij geschillen omtrent onder andere de arbeidsovereenkomst, een sociale verzekeringsuitkering/voorziening en bij pensioenaanspraken. Denk hierbij aan een gedwongen ontslag of wanneer de hoogte van uw uitkering ter discussie staat.
 • Fiscaal en Vermogen
  Met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van dekking bij geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst of bij een effectentransactie. Heeft u een tweede woning in Nederland of de Europese Unie? Ook deze geschillen worden gedekt.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering niet?

Een basis rechtsbijstandverzekering biedt niet in alle gevallen dekking. Hulp bij echtscheidingen wordt niet vergoed door de rechtsbijstandverzekering. Het is vaak alleen mogelijk om, na een huwelijk of geregistreerd partnerschap van minimaal drie jaar, een bemiddelaar in te schakelen. Het maximum bedrag dat hiervoor wordt uitgekeerd, ligt meestal tussen de €2000,- en €3000,-.

Bij vragen over de dekking van een rechtsbijstandverzekering kunt u contact met ons opnemen via 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op