Wat houdt de module ‘werk’ in bij een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘werk’. Deze module wordt ook wel ‘inkomen’ genoemd. Wat is er precies verzekerd bij deze module?

Het kan gebeuren dat u wordt ontslagen. Dit kan verschillende redenen hebben: u functioneert onvoldoende volgens uw werkgever, u bent langdurig ziek of u wordt ontslagen vanwege een reorganisatie. Als dit gebeurt wilt u het zo goed mogelijk oplossen. Het is niet altijd mogelijk om hier samen met uw werkgever uit te komen. Met de module rechtsbijstand ‘werk’ bent u verzekerd van juridische bijstand.

Mocht u in één van bovenstaande situaties terechtkomen, zijn er een aantal dingen die u, indien mogelijk, zelf kunt doen:

  • Ga met uw werkgever in gesprek om tot een oplossing te komen
  • Bewaar de correspondentie (e-mails en/of brieven) van/met uw werkgever
  • Geef duidelijk aan als u iets niet begrijpt en vraag om extra uitleg of een toelichting
  • Laat uw werkgever een voorstel op papier zetten. Zorg dat u niet direct instemt met het voorstel en dat u bedenktijd krijgt

Rechtsbijstandverzekering werk

Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen met een dekking voor conflicten die op het werk ontstaan. Voordat u een verzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er mogelijk zijn. U kunt onder aan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘werk/inkomen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-12-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op