Wat houdt de module ‘inkomen’ in?

De basis rechtsbijstandverzekering kunt u uitbreiden met verschillende modules.
Op deze manier kunt u zelf de dekking kiezen en de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is werk/inkomen.
Als u onverhoopt ontslagen wordt en zonder werk komt te zitten, is het belangrijk dat u nog wel een inkomen heeft. Uw ontslag kan verschillende redenen hebben, zoals het onvoldoende functioneren volgens uw werkgever, u bent langdurig ziek of u wordt vanwege een reorganisatie ontslagen. Wat de reden ook is, na een ontslag wilt u niet zonder inkomen komen te zitten. Met de module rechtsbijstand ‘inkomen’ bent u verzekerd van juridische bijstand, mocht dit nodig zijn.

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar blijkt in de praktijk wel heel handig te zijn. Werkt u in het buitenland? Dan kan het zijn dat verzekeraars bij bepaalde geschillen alleen dekking bieden in Nederland en niet in heel Europa. Let hier goed op.

Met de module ‘inkomen’ bent u verzekerd van rechtsbijstand bij een arbeidsconflict. Heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever? Zowel voor mediation als voor een rechtszaak biedt de rechtsbijstandverzekering hulp.

Let op: u bent niet verzekerd indien het conflict al was ontstaan voor het afsluiten van uw rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering inkomen

Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen met een dekking voor conflicten die te maken hebben met uw werk en inkomen. Voordat u een verzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er mogelijk zijn. U kunt onder aan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘werk/inkomen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 17-12-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op