Kosten verzekering voor een 16 jarige

Vanaf 16 jaar mag je op een scooter rijden. Denk wel om de verzekering. Je bent namelijk verplicht om de scooter minimaal WA te verzekeren. Maar hoe regel je dat en wat zijn de kosten van een verzekering voor een 16 jarige?

De kosten van een verzekering voor een scooter zijn hoger voor een 16-jarige dan van iemand van bijvoorbeeld 40 jaar. Dit komt omdat een 16 jarige minder rijervaring heeft. Uit de schadecijfers van verzekeraars blijkt ook dat de groep onder de 24 jaar meer schades veroorzaken dan ouderen.

Je mag al theorie-examen doen als je 15,5 jaar oud bent. Het praktijkexamen mag pas vanaf je 16e verjaardag. Zodra je geslaagd bent kun je eindelijk scooter rijden. Zorg er wel voor dat je de verzekering goed geregeld hebt.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Opbouwen van schadevrije jaren

Er is nog een reden om de scooter op naam van de jonge bestuurder te verzekeren. Als 16 jarige kun je namelijk gelijk al beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Wanneer je geen schades veroorzaakt kun je een korting opbouwen in de scooterverzekering. Het voordeel is nog groter, want je kunt de schadevrije jaren ook meenemen als je later een auto gaat verzekeren. De premie voor de is gemiddeld veel hoger, dus is het gunstig om schadevrije jaren op te bouwen met een scooter.

Zijn accessoires meeverzekerd in de scooterverzekering?

Bij het verzekeren van een bromfiets kun je kiezen tussen vier verzekeringsvormen. De goedkoopste is de WA-verzekering. Deze verzekering vergoedt alleen schade aangericht aan anderen. In deze verzekeringsvorm zijn accessoires dus niet meeverzekerd. Bij de uitgebreidere vormen spelen eventuele accessoires wel een rol van betekenis. Voor de verzekering wordt gevraagd naar de cataloguswaarde. Dit is de waarde van de scooter als nieuw zoals deze uit de fabriek is gerold. Accessoires zijn extra aan de bromfiets toegevoegd. Deze moeten los meeverzekerd worden. Ze zijn dus niet standaard meeverzekerd.

Bereken de premie voor een scooterverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-03-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op