800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Kosten scooterverzekering

Heeft u een scooter gekocht of bent u van plan een scooter te gaan kopen? Dan wilt u natuurlijk weten hoe hoog de premie is van de scooterverzekering. Wat een scooterverzekering kost, hangt af van een aantal factoren. Zo hangt het af van het soort scooter en is de cataloguswaarde of dagwaarde ook sterk bepalend voor wat u per maand of per jaar moet betalen. Daarnaast wordt er gekeken naar de leeftijd van de jongste bestuurder. Dit omdat jonge bestuurders gemiddeld vaker schades aanrichten. Verder spelen uw postcode en de dekkingsvorm die u kiest een grote rol. Heeft u schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u korting krijgen op de premie.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

Kosten scooterverzekering per jaar

U kunt de betalingstermijn van uw scooterverzekering zelf bepalen. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Een betaling per jaar is over het algemeen goedkoper dan een maandbetaling.

Besparen doet u niet door te kiezen voor een scooterverzekering met een beperkte dekking. Besparen doet u door verzekeraars te vergelijken. Op onze vergelijkingssite kunt u meerdere verzekeraars in één keer vergelijken. Op die manier komt u erachter welke scooterverzekering het beste bij u past.
Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

wat-kost-een-scooterverzekering

Gemiddelde kosten scooterverzekering per maand

Wat een scooterverzekering per maand kost, hangt af van de dekking die u kiest. Voor een scooterverzekering heeft u de keuze uit:

De verzekering tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is een verplichte verzekering. Dit is de goedkoopste en minst uitgebreide dekking. Deze verzekering biedt dekking tegen schade veroorzaakt aan anderen.

De kosten voor een scooterverzekering met WA + diefstal, brand en aanrijding dekking zijn het hoogst. Deze dekking is te vergelijken met de allrisk autoverzekering. Hierbij worden ook de kosten aan uw eigen scooter vergoed bij een aanrijding waar u schuldig aan bent.

De gemiddelde kosten voor een scooterverzekering per maand variëren van een paar euro tot enkele tientallen euro’s. Dit is afhankelijk van bovengenoemde factoren.

 

Scooterverzekering voor een 16 jarige

In Nederland mag u een scooter besturen als u in het bezit bent van een scooterrijbewijs en minimaal 16 jaar bent. Zorg er wel voor dat de scooter voordat u erop gaat rijden, verzekerd is. Een scooterverzekering voor een 16 jarige is relatief duur. Dit komt omdat het risico voor verzekeraars zeer groot is. Ook hebben 16 jarigen nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Schadevrije jaren geven korting op de premie van een scooterverzekering

Scooterverzekering voor een 16 jarige

In Nederland mag u een scooter besturen als u in het bezit bent van een scooterrijbewijs en minimaal 16 jaar bent. Zorg er wel voor dat de scooter voordat u erop gaat rijden, verzekerd is. Een scooterverzekering voor een 16 jarige is relatief duur. Dit komt omdat het risico voor verzekeraars zeer groot is. Ook hebben 16 jarigen nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Schadevrije jaren geven korting op de premie van een scooterverzekering.

Vragen over kosten scooterverzekering

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Kijk ook bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.

Top 3 goedkoopste scooterverzekeringen 2023

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend op een Vespa Riva uit 2009. De persoon betreft een man, 30 jaar oud, woonachtig in Goes met 10 schadevrije jaren. De berekening is gemaakt in januari 2020 met de vergelijkingstool van Alpina.nl.
Verzekeraar Dekking Maandelijkse premie
Unigarant WA €6,70 Bereken premie
ASR Voordeelpakket WA €9,41 Bereken premie

Vergelijk online de premie voor een scooterverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op