800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kost een scooterverzekering

Heeft u een scooter gekocht of bent u van plan een scooter te gaan kopen? Dan wilt u natuurlijk weten hoe hoog de premie is van de scooterverzekering. Wat een scooterverzekering kost hangt echter af van een aantal factoren. Zo hangt het af van het soort scooter en is de cataloguswaarde of dagwaarde ook sterk bepalend voor wat u per maand of per jaar moet gaan betalen. Daarnaast wordt er gekeken naar de leeftijd van de jongste bestuurder. Dit omdat jonge bestuurders gemiddeld vaker schade oplopen. Verder spelen ook uw postcode en de dekkingsvorm die u kiest een grote rol. Heeft u schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u korting krijgen op de premie.

Om een indicatie te geven van de premie bieden we hierbij een overzicht van gemiddelde kosten voor iemand van boven de 30 met 8 schadevrije jaren, die op een Vespa uit 2009 rijdt, en woonachtig is in een dorp:

 • De premie voor een WA verzekering is ongeveer €10,- per maand
 • Een WA Diefstal en Brand dekking is ongeveer €20,- per maand
 • Een All risk, of WA Diefstal, Brand en aanrijding verzekering, is de duurste dekking en kost ongeveer €27,- per maand

Zoals al eerder beschreven is de premie afhankelijk van meerdere factoren, dit is dus enkel en alleen een voorbeeld, en geldt alleen als indicatie.

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter
wat-kost-een-scooterverzekering

Kosten scooterverzekering per jaar

U kunt de betalingstermijn van uw scooterverzekering zelf bepalen. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Een betaling per jaar is dan over het algemeen goedkoper dan een maandbetaling.

Besparen doet u niet door te kiezen voor een scooterverzekering met een beperkte dekking. Besparen doet u door verzekeraars te vergelijken. Op onze vergelijkingssite kunt u meerdere verzekeraars in één keer vergelijken. Op die manier komt u erachter welke scooterverzekering het beste bij u past.
Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Gemiddelde kosten scooterverzekering per maand

Wat een scooterverzekering per maand kost hangt af van, onder andere, de dekking die u kiest. Voor een scooterverzekering heeft u de keuze uit:

De verzekering tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is een verplichte verzekering. Dit is de goedkoopste en minst uitgebreide dekking. Deze verzekering biedt alleen dekking tegen schade veroorzaakt aan anderen. Schade aan uw eigen scooter wordt bij deze verzekering niet gedekt.

De kosten voor een scooterverzekering met WA + diefstal, brand en aanrijding dekking zijn het hoogst. Deze dekking is daarom ook te vergelijken met de allrisk autoverzekering. Hierbij worden ook de kosten aan uw eigen scooter vergoed bij een aanrijding waar u schuldig aan bent.

De gemiddelde kosten voor een scooterverzekering per maand variëren van een paar euro tot enkele tientallen euro’s. Dit is afhankelijk van bovengenoemde factoren.

 

Scooterverzekering voor een 16 jarige

In Nederland mag u een scooter besturen als u in het bezit bent van een scooterrijbewijs en minimaal 16 jaar bent. Zorg er dan wel voor dat de scooter verzekerd is voordat u erop gaat rijden. Een scooterverzekering voor een 16 jarige is relatief duur. Dit komt omdat het risico voor verzekeraars zeer groot is. Ook hebben 16 jarigen nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Schadevrije jaren geven korting op de premie van een scooterverzekering.

Vragen over kosten scooterverzekering

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur.

Kijk ook bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.

Goedkoopste scooterverzekeringen 2024

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend op een Vespa LX 50 4T uit 2009. De persoon betreft een man, 30 jaar oud, woonachtig in Goes met 10 schadevrije jaren. De berekening is gemaakt in april 2024 met de vergelijkingstool van Alpina.nl.
Verzekeraar Dekking Maandelijkse premie
Unigarant WA €10,06 Bereken premie
Nationale Nederlanden WA €12,67 Bereken premie
Reaal WA €17,46 Bereken premie

Vergelijk online de premie voor een scooterverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op