800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Zakelijke scooterverzekering afsluiten

De meeste mensen hebben een scooter voor privé gebruik, maar u kunt een scooter natuurlijk ook zakelijk gebruiken, bijvoorbeeld voor zaken rondom uw bedrijf. Als u uw scooter zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke scooterverzekering nodig. Met een zakelijke scooterverzekering is uw scooter verzekerd bij bijvoorbeeld schade en diefstal. U kiest zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Hier leest u alles over een zakelijke scooterverzekering.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

zakelijke scooterverzekering

Zakelijk of particulier gebruik?

Gebruikt u de scooter zowel zakelijk als particulier? Dan twijfelt u misschien over het type scooterverzekering dat u moet afsluiten. Als u de scooter zakelijk gebruikt, moet u altijd een zakelijke scooterverzekering afsluiten. Deze biedt ook dekking bij privé gebruik. Andersom is dit niet zo. Een particuliere scooterverzekering biedt in de meeste gevallen geen dekking bij zakelijke ritten. Ook als u uw scooter vaker privé dan zakelijk gebruikt, moet u een zakelijke scooterverzekering afsluiten. Onder zakelijk gebruik verstaan we bijvoorbeeld het bezoeken van klanten, goederenvervoer, klantenvervoer, woon-werkverkeer met een scooter van de zaak of een scooter als voertuig voor een rijschool. Is uw scooter privé bezit en gebruikt u deze voor woon-werkverkeer? Dan wordt dit gezien als particulier gebruik en hoeft u dus geen zakelijke scooterverzekering af te sluiten.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekkingen zijn er voor een zakelijke scooterverzekering?

Voor een zakelijke scooterverzekering kunt u bij ons enkel een WA dekking afsluiten. Dit is de basisdekking. In Nederland is het wettelijk verplicht om verzekerd te zijn voor schade die u een ander toebrengt met uw scooter. Hiervoor kunt u een WA scooterverzekering afsluiten. Als u na een aanrijding door uw schuld ook schade aan uw eigen scooter heeft, is dit echter niet meeverzekerd.

Scooter als bezorgbrommer

Gebruikt u uw scooter voor koeriersdiensten of het bezorgen van eten? Dan kunt u een speciale bezorgbrommerverzekering afsluiten. Hou er wel rekening mee dat u een hogere premie betaalt dan bij een reguliere scooterverzekering. Het gebruik van een scooter voor koeriersdiensten of maaltijdbezorging brengt namelijk weer andere, grotere risico’s met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat bestuurders van bezorgscooters bijna zes keer vaker schade rijden dan bestuurders van particuliere scooters. Ook ligt het schadebedrag ongeveer 75 procent hoger. Niet alle reguliere verzekeringsmaatschappijen durven dit risico aan te gaan. Daarom worden veel bezorgscooters verzekerd via verzekeringsmaatschappij de Vereende. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s. Waar reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, zullen zij een aanvraag vrijwel altijd accepteren.

Sluit uw zakelijke scooterverzekering af op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie voor uw zakelijke scooterverzekering berekenen. Zo weet u wat u straks elke maand kwijt bent aan verzekeringspremie. Ook kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Dit doet u door een aantal gegevens in te voeren in onze online vergelijkingstool. U geeft direct aan of u de scooter zakelijk of particulier gebruikt. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars, inclusief bijbehorende premies. Heeft u nog vragen over een zakelijke scooterverzekering? Neem vooral contact met ons op!

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op