800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Moet ik een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor mijn vakantie?

Als u met uw auto op vakantie naar het buitenland gaat, is het belangrijk om na te gaan hoe goed u tijdens uw vakantie verzekerd bent met de auto. Gelukkig kunt u dit heel gemakkelijk uitzoeken. Op uw groene kaart, die u ontvangt na het afsluiten van een autoverzekering, staat in welke vakantielanden uw groene kaart geldig is. Komt u met uw auto in een land waar uw autoverzekering niet geldig is? Dan kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Een tijdelijke autoverzekering kunt u vaak aan de grens van het desbetreffende land regelen.

Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een tijdelijke autoverzekering voor vakantie af te sluiten

tijdelijke autoverzekering vakantie

Auto meestal gewoon verzekerd in het buitenland

Gaat u met uw auto op vakantie in het buitenland? Dan biedt uw autoverzekering in de meeste EU-landen gewoon dekking. In welke landen u dekking heeft, staat vermeld op uw groene kaart. Controleer voor vertrek altijd even waar u wel en niet voor verzekerd bent in het buitenland en welke eisen er gelden in de landen waar u doorheen rijdt. Zo hoeft u in de meeste landen uw groene kaart niet bij u te hebben, maar in een aantal landen is dit wel verplicht. Op uw groene kaart staan ook telefoonnummers die kunt bellen bij schade of een ongeval.

Wanneer tijdelijke autoverzekering voor vakantie?

In de landen die niet op uw groene kaart staan of die er wel op staan, maar zijn doorgestreept, heeft u geen WA-dekking. In dat geval kunt u aan de grens van het desbetreffende land vaak een tijdelijke autoverzekering afsluiten.  De kosten voor een tijdelijke autoverzekering aan de grens kunnen per land verschillen. Voordat u naar het buitenland gaat is het slim om na te gaan door welke landen u allemaal rijdt. Niet alleen voor de autoverzekering, maar ook omdat elk land andere eisen heeft wat betreft zaken rondom de auto. Zo moet u in een aantal landen standaard een gevarendriehoek en een veiligheidsvestje meenemen. Heeft u dit niet, dan riskeert u een boete.

Tijdelijke autoverzekering biedt dekking in Europa

Bij de 1-daagse verzekering heeft u alleen dekking in Nederland tijdens de rit van uw woning naar de RDW en weer terug voor de dag van de keuring. Bij de 15-daagse tijdelijke verzekering heeft u dekking in heel Europa. U kunt via Alpina geen tijdelijke autoverzekering voor een vakantie afsluiten. Dit kunt u aan de grens van het betreffende land regelen. Wel kunt u een 1-daagse of 15-daagse autoverzekering afsluiten, voor het een keuringsafspraak of wanneer u een voertuig naar het buitenland exporteert.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een reguliere autoverzekering of een tijdelijke autoverzekering voor het importeren of exporteren van een auto? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op