800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

18-jarige zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Op het moment dat je 18 jaar wordt, ben je officieel meerderjarig. Dit komt met een hoop veranderingen en nieuwe verantwoordelijkheden. Zo mag je als 18-jarige stemmen, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten en mag je zonder begeleider auto rijden. Vaak is 18 ook de leeftijd waarop veel jongeren aan een nieuwe studie beginnen en misschien wel op kamers gaan.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Het is belangrijk om je verzekeringen eens onder de loep te nemen als je 18 wordt. Voor die tijd val je vaak nog onder de dekking van de verzekeringen van je ouders, maar als je 18 wordt, geldt dit niet meer voor elke verzekering. Nu vraag je je misschien af: moet ik ook een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als ik 18 jaar wordt? Wij leggen het je uit!

aansprakelijkheidsverzekering 18 jaar

Niet verplicht, wel verstandig!

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je een ander toebrengt.  Stel je voor dat je op een feestje van een vriendin per ongeluk een dure vaas van haar ouders omstoot. Of dat je tijdens het sporten een vriend verwond, waardoor hij letselschade heeft. De kosten kunnen bij schade flink oplopen. Als 18-jarige is je financiële buffer vaak nog niet zo groot dat je de hoge schadekosten zelf kunt betalen. Hebben je ouders al een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Dan val je als 18-jarige gewoon onder de dekking. Woon je niet meer thuis, maar bijvoorbeeld op kamers vanwege je studie? Ook dan ben je nog meeverzekerd bij de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Thuiswonend of zelfstandig

Woon je nog thuis bij je ouders? Dan ben je bij de meeste verzekeraars tot je 27e meeverzekerd. Als je vanwege je studie op kamers gaat ben je ook nog meeverzekerd. De dekking blijft bestaan zolang je studeert. Ben je klaar met studeren en woon je niet meer thuis? Dan moet je een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook als je ouder bent dan 27 moet je je eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, ook als je nog thuis woont of studeert. Je valt dan niet meer onder de dekking van de verzekering van je ouders. Ook als je trouwt gelden er weer andere regels. Het kan zijn dat de maximale leeftijd tot wanneer je bent meeverzekerd verschilt per verzekeraar. Controleer het daarom altijd even de polisvoorwaarden van je verzekering.

Ga je in het buitenland studeren of stage lopen? Dan is het belangrijk dat je van te voren even uitzoekt in hoeverre je aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt. Lees hier meer over de dekking in het buitenland.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina

Ben je 18 jaar en wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bijvoorbeeld omdat je ouders er nog geen hebben? Sluit hem dan direct af via Alpina! Er zijn veel verschillende verzekeraars die een aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. Daarom kunt je het beste even verzekeringen vergelijken. Bereken meteen alvast een indicatie voor de maandelijkse premie. Kijk bij het vergelijken echter niet alleen naar  de hoogte naar de premie, maar ook naar de dekking en polisvoorwaarden. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Heb je nog vragen over het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering of wil je nog even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor je klaar. Je kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op