Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Geldt een aansprakelijkheidsverzekering ook voor partner?

Een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar. Als u schade bij een ander veroorzaakt, kan dat soms flink in de kosten lopen. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje en met een aansprakelijkheidsverzekering bent u altijd goed verzekerd. Maar als u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, geldt deze dan ook voor uw partner?

Geregistreerd partner automatisch meeverzekerd bij samenwonen

Woont u samen met uw partner? Dan is hij of zij automatisch meeverzekerd als u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering moet u uw gezinssamenstelling doorgeven. U kunt hierbij doorgeven of u alleenstaand bent of een gezin heeft. Vervolgens geeft u aan of u kinderen heeft of niet. Bent u alleenstaand, zonder kinderen? Dan bent uzelf natuurlijk verzekerd, maar ook logés, inwonende ouders, schoonouders of grootouders, een oppas of schoonmaakster en zelf eventuele huisdieren zijn meeverzekerd op de polis. Als u alleenstaand bent met kinderen zijn uw kinderen natuurlijk automatisch ook meeverzekerd.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor een gezin. Bent u een gezin zonder kinderen? Dan is uw inwonende partner meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u wel kinderen, maar wonen deze niet thuis? Dan ligt het aan de situatie of zij meeverzekerd zijn of niet. Heeft u een kind dat minderjarig is, maar woont hij of zij niet thuis? Dan is uw kind toch automatisch meeverzekerd. Is uw kind meerderjarig, maar woont hij of zij uit huis vanwege hun studie? Dan is het alsnog meeverzekerd op de polis. Meerderjarige kinderen die niet meer thuis wonen, vallen niet onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Zij moeten zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

aansprakelijkheidsverzekering partner

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Voor een aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf en uw partner kunt u bij de meeste verzekeraars in Nederland terecht. Er is ontzettend veel keus, daarom is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten bij het vergelijken van verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Als u verzekeringen met elkaar vergelijkt moet u op meer letten dan alleen de hoogte van de premie. Het gaat natuurlijk vooral om de dekking. Bent u met uw keuze overal voor verzekerd waar u verzekerd voor wilt zijn? Daarnaast kunt u bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering de hoogte van het eigen risico bepalen, dit bepaalt mede de hoogte van de premie.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Sluit direct een aansprakelijkheidsverzekering af voor uw partner en uzelf!

Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk en snel aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw postcode en gezinssamenstelling, krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders. Vervolgens kunt u eenvoudig premies en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken. Heeft u de beste aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf en uw partner gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Komt er toch niet helemaal uit of heeft u nog vragen bij het vergelijken of afsluiten? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag. Bekijk ook eens alle veelgestelde vragen bij een aansprakelijkheidsverzekering. Misschien staat uw vraag er al tussen!

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op