800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Heb ik als student een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Op het moment dat uw kind gaat studeren en bijvoorbeeld een studenten woning betrekt is het een goed moment om alle verzekeringen weer eens onder de loep te nemen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheidsverzekering en hebben studenten deze verzekering nodig? Wij leggen het u uit.

Wa-verzekering student

Dekking aansprakelijkheidsverzekering student

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade ontstaan door uw aansprakelijkheid. Wanneer u kiest voor een gezinsdekking, zijn uw kinderen, huisdieren en andere gezinsleden meeverzekerd. Ook als uw kind gaat studeren, zijn zij dus in de meeste gevallen meeverzekerd op de polis van de ouders. De dekking blijft bestaan zolang de uitwonende student blijft studeren. Veel verzekeraars hanteren wel een maximale leeftijd van 27 jaar. Zodra de student ouder is, moet er een losse aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten. Als de ouders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan is het aan de student om deze verzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor studenten?

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens verward met een WA verzekering (WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid). Er is een duidelijk verschil dus feitelijk klopt dit niet. Als je autorijdt is een WA-verzekering verplicht. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en staat los van autorijden. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt ben je gedekt voor schade aan derden. 

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor studenten?

In Nederland is het niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Maar een ongelukje kan gebeuren en dan wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Zo kan het voorkomen dat je per ongeluk tegen een geparkeerde auto aanrijdt of een fles wijn omstoot over de nieuwe bank van een mede-student. In deze situaties ben jij degene die materiële schade heeft veroorzaakt. Je bent aansprakelijk en de schade kan op jou worden verhaald. Dit zijn situaties waarin je een beroep kunt doen op je aansprakelijkheidsverzekering.

Studeren in het buitenland; dekt mijn verzekering dit?

Wanneer u voor een aansprakelijkheidsverzekering met een gezinsdekking heeft gekozen, zijn uw inwonende kinderen en voor studie uitwonende kinderen vaak meeverzekerd op uw polis. Gaat uw kind echter naar het buitenland studeren of stage lopen voor langere tijd? Dan is het van belang om uit te zoeken in hoeverre uw aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt. Lees hier meer over uw dekking in het buitenland.

Vergelijken aansprakelijkheidsverzekeringen

Er zijn veel verschillende aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen. Waar u voor kiest hangt af van diverse factoren, zoals de gewenste dekking bijvoorbeeld. Maar let ook goed op de voorwaarden. Deze kunnen tussen de verzekeraars onderling flink verschillen. Vergelijk daarom niet alleen de hoogte van de premie, maar ook de polisvoorwaarden. Zo kiest u een aansprakelijkheidsverzekering die optimaal aansluit op uw persoonlijke situatie.

Lees ook:

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op