Aansprakelijkheidsverzekering: Wanneer zijn kinderen meeverzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die wordt veroorzaakt aan derden. Hierbij zijn de verzekeringsnemer en zijn of haar gezinsleden meeverzekerd. Dat geldt dus ook voor de kinderen. Maar tot wanneer zijn kinderen meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Dekking aansprakelijkheidsverzekering kinderen

Bij een aansprakelijkheidsverzekering kunt u aangeven wat uw gezinssamenstelling is. Op  het moment dat u kiest voor gezin met kinderen of alleenstaande met kinderen, zijn uw kinderen verzekerd op uw polis. In de meeste gevallen zijn uw kinderen dan verzekerd tot 23 of 27 jaar als ze thuiswonen. De leeftijd verschilt per verzekeraar. Bekijk daarom goed uw polisvoorwaarden van uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u studerende kinderen en wonen zij op kamers en zijn dus uitwonend? Ook dan zijn uw kinderen in de meeste gevallen verzekerd op uw polis tot 23 of 27 jaar.

Wanneer heeft mijn kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig?

In onderstaande gevallen heeft uw kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig:

  • Uw kind stopt met zijn/haar studie, maar blijft nog wel op kamers wonen.
  • Uw kind woont nog thuis, is geen student meer en is ouder dan 23 of 27 jaar ( afhankelijk van de leeftijd die in uw polisvoorwaarden staan).
  • Uw kind studeert en is uitwonend, maar is ouder dan 23 of 27 jaar.
  • Gaat uw kind trouwen maar woont het nog wel thuis? Ook in dat geval heeft u kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Combineren kan verstandig zijn

Heeft uw kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig? Op Alpina.nl kunt u de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar u kunt ook gelijk andere verzekeringen meenemen in de berekening. Door het combineren met bijvoorbeeld de inboedel– en de opstalverzekering of rechtsbijstandsverzekering, kunt u een mooie pakketkorting meepakken. Daarnaast biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. Bij schade kunt u alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Aangezien de verschillen tussen de verzekeraars groot kunnen zijn, is het verstandig om even de voorwaarden te checken in uw polis. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-688 3711 of via de Chat. Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering voor uw kind afsluiten? Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk een premie berekenen of direct afsluiten.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op