800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Aansprakelijkheidsverzekering: Wanneer zijn kinderen meeverzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die wordt veroorzaakt aan derden. Hierbij zijn de verzekeringsnemer en zijn of haar gezinsleden meeverzekerd. Dat geldt dus ook voor de kinderen. Maar tot wanneer zijn kinderen meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Dekking aansprakelijkheidsverzekering kinderen

Bij een aansprakelijkheidsverzekering kun je aangeven wat jouw gezinssamenstelling is. Op het moment dat je kiest voor gezin met kinderen of alleenstaande met kinderen, zijn jouw kinderen verzekerd op jouw polis. In de meeste gevallen zijn je kinderen dan verzekerd tot 23 of 27 jaar als ze thuis wonen. De leeftijd verschilt per verzekeraar. Bekijk daarom goed je polisvoorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering. Heb je studerende kinderen en wonen zij op kamers en zijn dus uitwonend? Ook dan zijn jouw kinderen in de meeste gevallen verzekerd op de polis tot 23 of 27 jaar.

aansprakelijkheidsverzekering kind tot welke leeftijd

Aansprakelijkheidsverzekering verstandig voor kinderen?

Met een aansprakelijkheidsverzekering is jouw kind verzekerd voor schade die hij of zij aan anderen toebrengt. Bijvoorbeeld als er op een feestje iets kapot gaat of als een medestudent tijdens het sporten door jouw zoon of dochter onbedoeld gewond raakt. De schade kan hierbij zo groot zijn dat een aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar is.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Wanneer heeft mijn kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig?

In onderstaande gevallen heeft je kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig:

  • Je kind stopt met zijn/haar studie, maar blijft nog wel op kamers wonen.
  • Je kind woont nog thuis, is geen student meer en is ouder dan 23 of 27 jaar (afhankelijk van de leeftijd die in jouw polisvoorwaarden staan).
  • Je kind studeert en is uitwonend, maar is ouder dan 23 of 27 jaar.
  • Gaat je kind trouwen maar woont wel nog thuis? Ook in dat geval heeft je kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Combineren kan verstandig zijn

Heeft je kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig? Op Alpina.nl kun je de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar je kunt ook gelijk andere verzekeringen meenemen in de berekening. Door het combineren met bijvoorbeeld de inboedel– en de opstalverzekering of rechtsbijstandsverzekering, kun je een mooie pakketkorting meepakken. Daarnaast biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. Bij schade kun je alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Aangezien de verschillen tussen de verzekeraars groot kunnen zijn, is het verstandig om even de voorwaarden te checken in je polis. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-688 3711 of via de Chat. Wil je een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw kind afsluiten? Op Alpina.nl kun je gemakkelijk een premie berekenen of direct afsluiten.

Bereken direct de premie van jouw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op