800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Man in auto
Home 1 dag

Autoverzekering voor 1 dag

Een autoverzekering voor 1 dag is een tijdelijke WA-verzekering voor de dag dat je naar de keuring van het RDW gaat.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

Betalen via Ideal.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert autoverzekering

Meer dan 10 jaar ervaring autoverzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over autoverzekering voor 1 dag

Een autoverzekering voor 1 dag is een tijdelijke WA-verzekering voor de dag dat je naar de keuring van het RDW moet gaan.

Waarom een autoverzekering voor 1 dag afsluiten?

Iedere auto op de openbare weg, moet minimaal verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering keert uit als je met jouw voertuig schade aan derden toebrengt. Het is dus van groot belang dat je een auto altijd verzekerd. Ook wanneer je de auto maar kort in jouw bezit hebt. Zodra je ermee de weg op gaat, is het van groot belang dat de auto goed verzekerd is. Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om een autoverzekering voor 1 dag af te sluiten. Via www.alpina.nl kun je de auto wel tijdelijk verzekeren. Het is niet mogelijk om een tijdelijke beperkt-casco of allrisk autoverzekering af te sluiten.

Moet je een dagverzekering afsluiten voor het importeren van een auto?

Op dit moment is het niet mogelijk om een tijdelijke verzekering af te sluiten voor het importeren van een auto. Zolang de auto officieel nog niet geïmporteerd is, kun je ook nog geen reguliere autoverzekering afsluiten in Nederland. In het buitenland kan wel gezorgd worden voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een exportkenteken. Zorg ervoor dat je alles goed hebt geregeld, voordat de auto naar Nederland komt. Je moet de auto eerst naar Nederland verhuizen, voordat je hier een verzekering af kunt sluiten. Je kunt in Nederland namelijk geen auto verzekeren met een buitenlands kenteken.

Binnen 5 minuten verzekeringsbewijs

Binnen 5 minuten na ontvangst van de premie sturen wij per e-mail het verzekeringsbewijs.

Verzekeringsbewijs voor een autoverzekering voor 1 dag?

Alpina geeft bij de de autoverzekering voor 1 dag een verzekeringsbewijs uit. Dit bewijs sturen wij per e-mail. Er is geen dekking voor schade aan de auto zelf.

Kan je een verzekering annuleren?

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden, mits dit op een werkdag voor 17:00 wordt doorgegeven. Wanneer de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten, is deze verzekering middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Heb je vragen met betrekking tot een 1-dags verzekering auto? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over een autoverzekering voor 1 dag.
Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op