Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home De Vereende autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd: wat nu?

Op het moment dat uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd wordt is dit natuurlijk erg vervelend. Zonder een autoverzekering mag u niet de weg op met uw voertuig. Op deze pagina zullen we u uitleggen hoe het kan dat uw aanvraag geweigerd wordt, en wat u vervolgens kunt doen om toch uw auto goed te verzekeren.

Autoverzekering geweigerd? Vraag hier een verzekering aan!

autoverzekering geweigerd

Wat is de reden waarom mijn autoverzekering geweigerd wordt?

Als uw autoverzekering geweigerd wordt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Autoverzekeraars zijn kritisch of ze een aanvraag accepteren of niet. Per verzekeraar zijn de acceptatievoorwaarden ook nog verschillend. Zo kan het voorkomen dat de ene verzekeraar uw aanvraag weigert, maar bij de andere maatschappij wel geaccepteerd wordt. De verzekeraar zal de weigering wel schriftelijk moeten onderbouwen. Zorg dat u altijd deze toelichting opvraagt zodat u ook weet waarom uw autoverzekering geweigerd wordt.

Autoverzekering geweigerd? Vraag hier een verzekering aan!

10 redenen waarom een autoverzekering geweigerd wordt

Er zijn verschillende reden waarom een verzekeraar uw aanvraag kan afwijzen. Wij noemen hier de 10 belangrijkste redenen.

1. Wanbetaling

Een andere belangrijke reden voor weigering is dat u geregistreerd staat als wanbetaler bij een vorige verzekering. Via een databank kunnen alle verzekeraars raadplegen of u reeds geschorst bent geweest wegens een te lange periode van niet-betaling. In dit geval zal een weigering vaak het gevolg zijn.

2. Schadeverleden

Een eerste en veel voorkomende reden voor weigering is dat uw verzekeringsverleden toont dat u reeds herhaaldelijk schadeclaims hebt ingediend. Hierbij zal de verzekeraar u dan ook als een te hoog risico inschatten en uw autoverzekering als geweigerd beschouwen.

3. Jonge bestuurder met een snelle auto

Jonge bestuurders die graag de weg op gaan met een sportieve en snelle wagen, zullen ook vaak tegen een weigering aanlopen. Verzekeraars gaan ervan uit dat jonge bestuurders met weinig rijervaring en een snelle wagen een vergroot risico op ongevallen en bijgevolg schade opleveren.

4. Een rijontzegging of rijverbod

Ook mensen die een rijverbod hebben opgelopen, kunnen geweigerd worden bij het aanvragen van een autoverzekering. Een rijverbod wijst namelijk op het niet naleven van bepaalde verkeersregels en dit brengt groter risico op ongevallen met zich mee.

5. Een strafblad

Heeft u een strafblad? Dan kant dit de reden zijn dat uw autoverzekering wordt geweigerd. Uw strafblad hoeft niets met uw rijgedrag te maken te hebben. Verzekeraars zien iemand met een strafblad als een verhoogd moreel risico. Ze gaan er namelijk van uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels. Hierdoor vinden ze het risico op bijvoorbeeld schade te hoog en zullen ze een verzekeringsaanvraag in de meeste gevallen afwijzen.

6. Fraude

Als u in het verleden verzekeringsfraude heeft gepleegd staat dit geregistreerd in de CIS databank. Onder fraude vallen niet alleen zware misdrijven, maar ook het verzwijgen van informatie tijdens een verzekeringsaanvraag. Als u op een aanvraag informatie achterhoudt of verdraaid en de verzekeraar komt daar achter, dan zal uw verzekering direct beëindigd of geweigerd worden. U wordt dan geregistreerd als fraudeur waardoor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering niet makkelijk zal zijn.

7. Onverzekerde auto staat lang op naam

In Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten vanaf het moment dat het kenteken van de auto op uw naam staat. Ook als u niet met de auto rijdt, moet deze dus verzekerd zijn. Dit kan makkelijk gecontroleerd worden door de RDW. Als de auto te lang onverzekerd op naam staat, riskeert u niet alleen een boete maar is de kans ook groot dat uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd wordt. Veel verzekeringsmaatschappijen willen namelijk geen auto verzekeren die allang verzekerd had moeten zijn.

8. Onvoldoende beveiliging van uw auto

Bepaalde merken auto’s en dure uitvoeringen zijn diefstalgevoelig. Deze auto’s zult u extra moeten beveiligen met bijvoorbeeld een startonderbreker of alarmsysteem. Is de beveiliging niet volgens de eisen van de verzekeraar? Dan is dit een reden om uw autoverzekering te weigeren. Op deze pagina kunt u meer lezen over de beveiligingseisen van uw auto.

9. Uw leeftijd

Ook uw leeftijd kan een reden zijn voor het weigeren van een autoverzekering. Dit is soms het geval bij hele jonge of juist wat oudere bestuurders. Verzekeraars doen namelijk aan risicoanalyse. Uit onderzoek is gebleken dat hele jonge bestuurders vaker schade veroorzaken, waardoor het risico voor de verzekeraar te groot is. Daarom rekent de verzekeraar een hogere premie of wordt de aanvraag zelfs geweigerd.

10. Autoverzekering wordt geweigerd, maar de registratie klopt niet

Uw autoverzekering kan geweigerd worden wegens een CIS-registratie, maar wat als deze registratie niet klopt? Als u het vermoeden heeft dat uw registratie in de CIS-databank niet klopt, kunt  u een correctieverzoek doen.

De autoverzekering wordt geweigerd en wat nu?

Bovenstaande zijn enkele redenen waarom uw autoverzekering geweigerd word. Er kunnen uiteraard nog andere situaties zijn waarom een verzekeraar uw aanvraag niet accepteert. Er bestaat  geen vaste lijst van voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om een autoverzekering aan te vragen. Het kan dus voorkomen dat u bij een verzekeraar omwille van een incident uit het verleden geweigerd wordt, maar dat dit voor een andere verzekeraar geen belemmering voor de aanvraag vormt. Loopt u tegen een weigering aan, dan kunt u bij een aantal andere maatschappijen nagaan of u daar wel terecht kunt.

Sluit direct een autoverzekering af bij de Vereende via Alpina als u geweigerd bent!

Wat als u verschillende verzekeraars en verzekeringsmaatschappijen hebt bezocht en uw aanvraag wordt telkens geweigerd? In dat geval kunt u wellicht terecht bij de Vereende, een maatschappij opgericht door verschillende verzekeraars specifiek voor mensen die een groot risico vormen voor de individuele maatschappijen. De Vereende zal in de meeste gevallen de autoverzekering accepteren, maar de premie zal aanzienlijk hoger liggen dan bij een reguliere autoverzekering. Deze hogere premie is vanwege het hogere risico. Hoe hoog de premie is hangt af van een aantal factoren.

Ook heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De Vereende zal per aanvraag ook beoordelen of deze geaccepteerd wordt of niet. Daarnaast gelden er vaak nog extra voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. Alpina is een tussenpersoon voor de Vereende. Dit houdt in dat u bij ons een verzekering bij de Vereende kunt afsluiten.

Autoverzekering geweigerd? Vraag hier een verzekering aan!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op