Hoe hoog is de boete voor het rijden met een geschorste auto?

Aan het schorsen van een auto zijn een aantal voordelen verbonden. U hoeft geen wegenbelasting te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en het voertuig hoeft niet APK gekeurd te worden. Zo bespaart u op een heleboel kosten. Het kenteken van uw auto schorsen houdt echter ook in dat u niet met de auto mag rijden. Wanneer u toch met een geschorste auto rijdt, kan de politie u verschillende boetes opleggen. In dit artikel leggen we u uit wat de gevolgen zijn van rijden met een geschorste auto en welke boetes u krijgt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Boete geschorste auto

Wanneer u toch de weg op gaat met een geschorste auto kan de politie u verschillende boetes opleggen. De boete voor een geschorste auto is zo’n €400. Verder voldoet uw auto waarschijnlijk niet aan de APK-plicht, omdat hij geschorst is. De boete voor een verlopen APK is €140. Tot slot heeft u tijdens de schorsingsperiode geen wegenbelasting betaalt. Als u in een geschorste auto rijdt kan de Belastingdienst u dus een naheffing opleggen. Alles bij elkaar kunnen de kosten dus flink oplopen als u deze regel overtreed.

Schade na rijden met een geschorste auto

Ook als de auto verzekerd is gebleven zal de verzekeraar niet uitkeren bij schade na rijden met een geschorste auto. Het is immers niet toegestaan om te rijden met een geschorste auto. De WA-dekking is in dat geval niet geldig. Als u met een geschorste auto schade heeft veroorzaakt bij een ander, kan het zijn dat de verzekeraar de schade vergoedt aan de tegenpartij. De verzekeraar zal de kosten vervolgens echter op u verhalen. Zo draait u alsnog zelf voor alle kosten op.

Boete aanvechten

Bent u het niet eens met de boete? Dan kunt u de boete aanvechten door bezwaar te maken. Bezwaar maken heeft alleen zin als er een goede reden is dat u met de auto op de openbare weg reed. In de praktijk blijkt echter dat er bijna nooit een geldige reden is. Als deze er volgens u wel is, bijvoorbeeld omdat u onderweg was naar een APK keuringsafspraak, kunt u bezwaar maken bij het CJIB. U moet dan wel kunnen bewijzen dat u inderdaad op weg was naar het keuringsbedrijf voor een afspraak. Hou er wel rekening mee dat dat bezwaarprocedure vaak veel tijd kost.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op