Waar moet ik op letten als ik mijn auto wil schorsen voor de verzekering?

Als je een auto hebt maar je gebruikt deze om de een of andere reden een tijdje niet, kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit noemen we in verzekeringstermen schorsen. Je betaalt tijdelijk ook geen premie. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten als je jouw auto wil schorsen voor de verzekering.

Waarom je autoverzekering schorsen?

Stel je hebt een auto die je een tijd lang niet gebruikt door bijvoorbeeld een langdurige reparatie, of doordat het een oldtimer is, dan kun je het kenteken schorsen. Dit houdt in dat de WA-verzekering tijdelijk wordt stopgezet. Daarnaast zet je ook de motorrijtuigenbelasting en verplichte APK tijdelijk stop.

Er is nog een andere reden wanneer het schorsen van jouw autoverzekering interessant kan zijn. Bijvoorbeeld als je een auto hebt verkocht en je hebt direct nog geen nieuwe auto. Je kunt dan de autoverzekering opzeggen, maar dan kun je de korting op je premie verliezen. In dit geval kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten (schorsen) om zo de korting te behouden. Wanneer je weer een nieuwe auto hebt, kun je de verzekering weer activeren. Bijkomend voordeel is ook dat de schadevrije jaren 3 jaar geldig blijven. Wanneer je jouw autoverzekering opzegt, is dit maar één jaar.

 

Wat zijn de voorwaarden om mijn autoverzekering tijdelijk te schorsen?

Er zijn een aantal voorwaarden bij het schorsen van een autoverzekering:

  • Eerst bij RDW schorsen: je voertuig dient eerst bij het RDW te worden geschorst, vóór je de autoverzekering schorst.
  • Schorsing maximaal 12 maanden: na deze periode moet je zelf de schorsing verlengen anders riskeer je een boete.
  • Voertuig op eigen terrein: je voertuig dient tijdens de periode van schorsing op eigen terrein te staan in bijvoorbeeld de garage of onder een carport.

Lees ook:

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 17-07-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op