Waar moet ik op letten als ik mijn auto wil schorsen voor de verzekering?

Als u een auto heeft maar u gebruikt deze om de een of andere reden een tijdje niet, kunt u uw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit noemen we in verzekeringstermen schorsen. U betaalt tijdelijk ook geen premie. Op deze pagina leggen we u uit waar u op moet letten als u uw auto wil schorsen voor de verzekering.

Waarom u autoverzekering schorsen?

Stel u heeft een auto die u een tijd lang niet gebruikt door bijvoorbeeld een langdurige reparatie, of doordat het een oldtimer is, dan kunt u het kenteken schorsen. Dit houdt in dat de WA-verzekering tijdelijk wordt stopgezet. Daarnaast zet u ook de motorrijtuigenbelasting en verplichte APK tijdelijk stop.

Er is nog een andere reden wanneer het schorsen van uw autoverzekering interessant kan zijn. Bijvoorbeeld als u uw auto heeft verkocht en u heeft direct nog geen nieuwe auto. U kunt dan de autoverzekering opzeggen, maar dan kunt u de korting op uw premie verliezen. In dit geval kunt u uw autoverzekering tijdelijk stopzetten (schorsen) om zo de korting te behouden. Wanneer u weer een nieuwe auto heeft, kunt u de verzekering weer activeren. Bijkomend voordeel is ook dat de schadevrije jaren 3 jaar geldig blijven. Wanneer u uw autoverzekering opzegt, is dit maar één jaar.

 

Wat zijn de voorwaarden om mijn autoverzekering tijdelijk te schorsen?

Er zijn een aantal voorwaarden bij het schorsen van uw autoverzekering:

  • Eerst bij RDW schorsen: uw voertuig dient eerst bij het RDW te worden geschorst, vóór u de autoverzekering schorst.
  • Schorsing maximaal 12 maanden: na deze periode moet u zelf de schorsing verlengen anders riskeert u een boete.
  • Voertuig op eigen terrein: uw voertuig dient tijdens de periode van schorsing op eigen terrein te staan in bijvoorbeeld de garage of onder een carport.

Lees ook:

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op