800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Autoverzekering Auto schorsen geschorste auto verzekeren

Kun of moet je een geschorste auto verzekeren?

Wanneer er weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van een auto, kan het voordeliger zijn om de auto te schorsen. Vanaf het moment dat een auto geschorst wordt vervalt namelijk de verplichting om de auto te verzekeren, APK te laten keuren en motorrijtuigenbelasting te betalen. Hiertegenover staat dat je een klein bedrag voor de schorsing betaalt en dat de auto niet meer op de weg mag. Dit wordt vooral gedaan bij auto’s die alleen in de zomerperiode gebruikt worden of in de situatie dat iemand voor een langere periode van huis is.

Zoals hierboven genoemd, vervalt de verplichting om de auto te verzekeren. Wel is het mogelijk en verstandig om alsnog een autoverzekering af te sluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen tegen beschadiging of diefstal van je auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Geschorste auto verzekeren

Geschorste auto verzekeren tegen diefstal

Het is altijd mogelijk om je geschorste auto te verzekeren tegen diefstal. De (beperkt) casco autoverzekering is in dit geval de voordeligste optie. Veelal bieden verzekeraars een mogelijkheid tot het apart verzekeren tegen diefstal. Hier bieden zij verschillende modules voor aan. Je kiest zelf met welke module(s) je de geschorste auto wilt verzekeren en besluit op deze manier zelf hoeveel je betaalt voor het verzekeren van de auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Auto geschorst: verzekeringsopties

Er zijn twee keuzes bij het verzekeren van jouw geschorste auto. Namelijk de ‘beperkte casco autoverzekering’ en de ‘volledige casco autoverzekering’. Het grote verschil tussen deze opties is dat bij een volledig casco verzekering de auto ook beschermd is tegen schade die je zelf veroorzaakt. Dit geldt ook wanneer de schade veroorzaakt is door jouw eigen schuld. Bij een beperkt casco verzekering is dit niet het geval en wordt alleen de schade aan een ander vergoed.

De kans dat je schade aan een ander toebrengt, met een auto die niet op de weg mag, is zeer klein. De risico’s bij geschorste auto’s liggen dan ook bij diefstal, storm-/weerschade, brand en vernieling. Het is daarom het overwegen waard om een beperkt casco verzekering te kiezen, wanneer je jouw auto wilt schorsen.

Geschorste auto verzekeren: schorsing opheffing

Er zijn twee manieren waarop de schorsing van de auto kan worden opgeheven. Doordat de schorsingsperiode automatisch afloopt of doordat je zelf de schorsing opheft via de RDW. Je kunt gemakkelijk de schorsing zelf opheffen door met je DigiD online in te loggen bij de RDW. Let er wel op dat zowel bij het aflopen van de schorsing als het zelf beëindigen, je zelf weer een autoverzekering moet afsluiten. Dit gebeurt niet automatisch. Wel behoud je dezelfde schadevrije jaren, die je voor de schorsing hebt opgebouwd. Zorg ervoor dat je direct na de schorsingsperiode weer verzekerd bent, aangezien de RDW al na twee dagen een boete kan opleggen.

Heb je nog vragen over auto schorsen en verzekeren? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Direct een autoverzekering afsluiten kan ook:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Vergelijk online autoverzekeringen prijs en inhoud

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op