800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Hoe werkt het online schorsen van een auto?

U kunt uw auto op twee manieren schorsen: online of bij het loket. Het makkelijkste is om uw auto online te schorsen. Dit kan namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week, waardoor u alles kunt regelen op een moment dat u uitkomt. Het schorsen en ontschorsen van uw kenteken kan eenvoudig online via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Wilt u uw auto online schorsen, maar weet u niet precies hoe dat gaat? Op Alpina.nl hebben we alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost het online schorsen van een auto?

De kosten voor het schorsen van een auto zijn bij zowel online schorsen als schorsen via een loket hetzelfde. De RDW maakt altijd onderscheid tussen een normaal tarief en een laag tarief. Voor personenauto’s die jonger dan 15 jaar zijn betaald u het normale tarief. Voor auto’s die 15 jaar of ouder zijn, betaalt u het laag tarief. In 2021 worden de volgende kosten gerekend:

Duur schorsing Kosten in 2021
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW €75,65
Schorsing aanvragen laag tarief RDW €24,95
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW voor 2 jaar €100,60
Schorsing aanvragen laag tarief RDW voor 2 jaar €49,90
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW voor 3 jaar €125,55
Schorsing aanvragen laag tarief RDW voor 3 jaar €74,85

Kan ik de schorsing van mijn auto online verlengen?

Tijdens het online schorsen van uw auto kiest u een schorsingsperiode van 1,2 of 3 jaar. Als deze periode voorbij is, loopt de schorsing automatisch af. Gaat u uw auto langer niet gebruiken? Dan kunt u er ook voor kiezen om de schorsing te verlengen. Dit kan vanaf maximaal 6 weken voor de einddatum van de schorsing. De vervaldatum blijft dan gewoon gelijk aan de einddatum van de oude schorsing. Als u de schorsing vóór de 6 weken verlengt, houdt u niet de oude vervaldatum. De datum waarop u de schorsing verlengt is dan de nieuwe vervaldatum na 1, 2 of 3 jaar. 1 maand voor de schorsing afloopt, krijgt u een herinneringsbrief van de RDW. U mag een auto zo vaak schorsen als u wilt.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op