Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waar mag ik een geschorste auto parkeren?

Als het kenteken van jouw auto geschorst is, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je mag uiteraard niet meer met de auto op de openbare weg rijden. Ook mag de auto niet langs de openbare weg geparkeerd staan. Dat betekent dat je de auto op eigen terrein of in een afgesloten parkeergarage moet parkeren. Een openbare parkeergarage geldt ook als openbare weg en is daarom geen optie. Parkeer je een geschorste auto toch op de openbare weg? Dan riskeert je een fikse boete.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

geschorste auto parkeren

Geschorste auto parkeren op eigen terrein

Zodra de auto geschorst is, mag deze zich niet meer op de openbare weg bevinden. Dat geldt ook voor geparkeerd staan op of langs een openbare weg. Onder de openbare weg vallen ook paden, bermen, zijkanten van wegen en openbaar toegankelijke parkeerterreinen en parkeergarages. Je mag een geschorste auto enkel parkeren op eigen terrein oftewel privéterrein. Privéterrein is jouw eigen terrein en dus niet voor andere toegankelijk. Heb je bij jouw woning geen eigen terrein? Dan kun je de auto ook in een afgesloten parkeergarage parkeren, zoals een gehuurde garagebox. Je mag je alleen op de openbare weg bevinden met een geschorste auto als je onderweg bent naar een keuringsafspraak. Jouw auto moet namelijk een geldige APK hebben op het moment dat de schorsing afloopt of door jou beëindigd wordt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Wat is de boete voor het parkeren van een geschorste auto?

Is jouw auto geschorst en rij of sta je er toch mee op de openbare weg? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Je riskeert namelijk een fikse boete van ongeveer €400. Ook kun je, bovenop deze boete, nog een naheffing voor de wegenbelasting krijgen van de Belastingdienst. Bij elkaar kunnen deze bedragen flink optellen. Ga dus nooit met een geschorste auto de openbare weg op, maar laat deze gedurende de schorsingsperiode op eigen terrein staan.

Wanneer mag ik weer op de openbare weg parkeren?

Je mag jouw auto weer op een openbare plek parkeren, zodra de schorsingsperiode is afgelopen of opgeheven. Bij het schorsen van jouw auto kies je voor een schorsingsperiode van 1,2 of 3 jaar. Na deze periode loopt de schorsing automatisch af. Je kunt er ook voor kiezen om de schorsing vroegtijdig op te heffen. Dit doe je online op de website van de RDW of via een loket. Na het opheffen van de schorsing moet je wel direct weer voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoals de APK-plicht, het betalen van de motorrijtuigenbelasting en het verzekeren van de auto. Als je de schorsing voor het eindigen van de schorsingsperiode stopzet, krijg je geen geld terug.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op