Waar mag ik een geschorste auto parkeren?

Als het kenteken van uw auto geschorst is, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. U mag uiteraard niet meer met de auto op de openbare weg rijden. Ook mag de auto niet langs de openbare weg geparkeerd staan. Dat betekent dat u de auto op eigen terrein of in een afgesloten parkeergarage moet parkeren. Een openbare parkeergarage geldt ook als openbare weg en is daarom geen optie. Parkeert u een geschorste auto toch op de openbare weg? Dan riskeert u een fikse boete.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is de boete voor het parkeren van een geschorste auto?

Is uw auto geschorst en rijdt of staat u er toch mee op de openbare weg? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben. U riskeert namelijk een fikse boete van ongeveer €400.  Ook kunt u, bovenop deze boete, nog een naheffing voor de wegenbelasting krijgen van de Belastingdienst. Bij elkaar kunnen deze bedragen flink optellen. Ga dus nooit met een geschorste auto de openbare weg op, maar laat deze gedurende de schorsingsperiode op eigen terrein staan.

Wanneer mag ik weer op de openbare weg parkeren?

U mag uw auto weer op een openbare plek parkeren, zodra de schorsingsperiode is afgelopen of opgeheven. Bij het schorsen van uw auto kiest u voor een schorsingsperiode van 1,2 of 3 jaar. Na deze periode loopt de schorsing automatisch af. U kunt er ook voor kiezen om de schorsing vroegtijdig op te heffen. Dit doet u online op de website van de RDW of via een loket. Na het opheffen van de schorsing moet u wel direct weer voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoals de APK-plicht, het betalen van de motorrijtuigenbelasting en het verzekeren van de auto. Als u de schorsing voor het eindigen van de schorsingsperiode stopzet, krijgt u geen geld terug.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op