Hoe werkt het schorsen van een auto via de RDW?

Het schorsen van uw auto gaat via de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Dit kan op twee manieren: online of via het kentekenloket. Als u de auto online schorst heeft u een DigiD nodig. U kunt de schorsing dan elk moment van de dag doen, dus op een moment dat het u uitkomt. Als u de schorsing liever via een loket regelt, kunt u dit doen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe u een auto schorst via de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Auto online schorsen bij de RDW

Als u uw auto online wilt schorsen kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar ‘Schorsing aanvragen of verlengen’. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen. Hier vult u de gevraagde gegevens in, waarna u in de RDW-dienst komt
  2. Selecteer het kenteken van het voertuig dat u wilt schorsen
  3. Kies hoe lang u de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten via iDeal

Vervolgens ontvangt u via e-mail een bevestiging van de aanvraag. Pas als u een tweede e-mail van de RDW ontvangt is het kenteken geschorst. In deze e-mail staat ook de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat u deze e-mail print en goed bewaard. Dit is namelijk uw bewijs van de schorsing.

Auto schorsen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation

Als u uw auto bij het kentekenloket wilt schorsen kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie
  2. Neem de volgende documenten mee: het tenaamstellingsbewijs, het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs OF de kentekencard, de tenaamstellingscodeen een geldig legitimatiebewijs
  3. Kies hoe lang u de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten

Het kenteken is direct geschorst. Van de medewerker ontvangt u een schorsingsverslag met daarin de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat u dit goed bewaard, want het is uw bewijs van de schorsing.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op