800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe werkt het schorsen van een auto via de RDW?

Het schorsen van een auto gaat via de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Dit kan op twee manieren: online of via het kentekenloket. Als je de auto online schorst heb je een DigiD nodig. Je kunt de schorsing dan elk moment van de dag doen, dus op een moment dat het jou uitkomt. Als je de schorsing liever via een loket regelt, kun je dit doen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation. Op Alpina.nl leggen we uit hoe je een auto schorst via de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

rdw schorsen auto

Wat heb ik precies nodig voor het schorsen?

Wat je precies nodig hebt voor het schorsen van je auto via de RDW is afhankelijk van de manier van schorsen: Als je de auto online schorst, moet je inloggen met een DigiD. Als je nog geen DigiD hebt, kun je deze aanvragen via www.digid.nl. Daarnaast heb je voor het schorsen het kenteken van je auto nodig en moet je via internetbankieren kunnen betalen. Schors je jouw auto via het kentekenloket, een RDW-balie of RDW-keuringsstation? Dan kun je een overschrijvingsbewijs en een tenaamstellingsbewijs OF een kentekencard en een tenaamstellingscode meenemen. Ook moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Auto online schorsen bij de RDW

Als je een auto online wilt schorsen kun je de volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar ‘Schorsing aanvragen of verlengen’. Dan kom je in het DigiD-scherm terecht waar je kunt inloggen. Hier vul je de gevraagde gegevens in, waarna je in de RDW-dienst komt
  2. Selecteer het kenteken van het voertuig dat je wilt schorsen
  3. Kies hoe lang je de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten via iDeal

Vervolgens ontvang je via e-mail een bevestiging van de aanvraag. Pas als je een tweede e-mail van de RDW ontvangt is het kenteken geschorst. In deze e-mail staat ook de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat je deze e-mail print en goed bewaard. Dit is namelijk jouw bewijs van de schorsing.

Auto schorsen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation

Als je jouw auto bij het kentekenloket wilt schorsen kun je het volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie
  2. Neem de volgende documenten mee: het tenaamstellingsbewijs, het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs OF de kentekencard, de tenaamstellingscode en een geldig legitimatiebewijs
  3. Kies hoe lang je de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten

Het kenteken is direct geschorst. Van de medewerker ontvang je een schorsingsverslag met daarin de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat je dit goed bewaard, want het is jouw bewijs van de schorsing.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op