800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat moet ik doen als ik de schorsing van mijn auto wil verlengen?

Als u uw auto schorst, kiest u voor een schorsingsperiode van 1,2 of 3 jaar. Na het eindigen van de schorsingsperiode loopt de schorsing automatisch af. Als u na de door u gekozen schorsingsperiode nog steeds geen gebruik gaat maken van de auto, kunt u er ook voor kiezen om de schorsing te verlengen. Zo voorkomt u dat u motorrijtuigenbelasting, APK-kosten en verzekeringspremie moet betalen voor een voertuig dat u toch niet gebruikt. Het verlengen van een auto schorsing kan bij de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

auto schorsing verlengen

Schorsing auto online verlengen

  1. Ga naar ‘Schorsing auto verlengen’ en log in met uw DigiD
  2. Vul de gevraagde gegevens in en betaal de kosten met iDeal
  3. Vervolgens ontvangt u via e-mail een bevestiging van de afspraak. Pas na ontvangst van een tweede e-mail is de verlenging echt van kracht. In deze e-mail staat ook de einddatum van de schorsing.

Bewaar de tweede e-mail goed. Dit is tevens uw bewijs van verlenging. Na verlenging krijgt u geen nieuw kentekenbewijs. Uw huidige kentekenbewijs blijft gewoon geldig.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schorsing auto verlengen bij het loket

  1. Ga op uiterlijk de einddatum van de schorsing naar een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation.
  2. Neem de kentekencard en de tenaamstellingscode of het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. Vergeet ook een geldig legitimatiebewijs niet.
  3. Betaal de kosten aan de balie
  4. Hierna is de schorsing direct verlengd. U ontvangt van de medewerker het schorsingsverslag met daarin de nieuwe einddatum van de schorsing.

Bewaar het schorsingsbewijs goed. Dit is tevens uw bewijs van verlenging. Uw kentekenbewijs blijft gewoon geldig. Als u een kentekencard heeft, krijgt u wel een nieuwe tenaamstellingscode. De eerste 4 cijfers hiervan staan op het schorsingsverslag en de laatste 5 cijfers krijgt u per post in een brief van de RDW. Loopt uw schorsing in het weekend af? Dat moet u de verlenging voor dat weekend regelen of u bij een kentekenloket dat in het weekend open is.

Schorsing verlengen: wat kost het?

Bij het schorsen van een auto maakt de RDW onderscheid tussen het normaal tarief en het laag tarief. Dit heeft te maken met de leeftijd van uw auto. Voor het verlengen van schorsen betaalt u echter altijd het laag tarief. In 2023 worden de volgende kosten gerekend bij verlenging:

Duur schorsing/verlenging Kosten in 2023
Schorsing verlengen laag tarief RDW €26,50
Schorsing verlengen laag tarief RDW voor 2 jaar €53,00
Schorsing verlengen laag tarief RDW voor 3 jaar €79,50

Ik ben de schorsing van mijn auto vergeten te verlengen. Wat nu?

Volgens de RDW vergeten jaarlijks zo’n 60.000 mensen dat hun schorsing verlopen is. Zodra een schorsing verlopen is, moet u als kentekenhouder echter weer direct voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoal de APK-plicht, de verzekeringsplicht en het betalen van motorrijtuigenbelasting. Als u dit vergeet en uw auto bijvoorbeeld niet verzekerd is, krijgt u een fikse boete. Zonde! Daarom stuurt de RDW ongeveer een maand voor het aflopen van de schorsing een herinneringsbrief. Deze krijgt u via de post of in uw Berichtenbox, afhankelijk van uw opgegeven voorkeur. Vergeet u de schorsing te verlengen? Twee weken na de vervaldatum van de schorsing stuurt de RDW een waarschuwingsbrief dat het voertuig niet verzekerd is. Dat geeft u de kans om de schorsing alsnog te verlengen of uw auto te verzekeren.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op