Wat te doen als jouw autosleutel gestolen is?

Als je autosleutel wordt gestolen, is dat natuurlijk al vervelend genoeg. Je maakt dit waarschijnlijk niet vaak mee. Hierdoor kan dit een aantal vragen oproepen. Wat moet je doen wanneer dit gebeurt? Hoe kom je aan nieuwe autosleutels? Wordt dit gedekt vanuit de autoverzekering? Is het van invloed op je bonus-maluspositie en schadevrije jaren?

Autosleutel gestolen

Is je autosleutel gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Ook kun je bij de autodealer, waar je de auto gekocht hebt, de gestolen sleutel(s) uit laten programmeren. Zo voorkom je dat de dieven de auto mee kunnen nemen. Heb je geen reservesleutel en is het niet mogelijk om de auto te verplaatsen? Dan is het verstandig om je autodealer of de ANWB te bellen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de auto geopend kan worden en eventueel naar de dealer gesleept kan worden.

De vergoeding hangt af van de gekozen dekking op jouw autoverzekering. Heb je een autoverzekering met WA-dekking dan wordt diefstal van de autosleutel(s) niet vergoed. Een WA-beperkt casco– of allrisk dekking bieden doorgaans wel dekking voor nieuwe sleutels en het vervangen van de sloten. Meestal geldt hierbij wel een maximale vergoeding en betaal je eerst een eigen risico. De hoogte van deze bedragen kun je terugvinden in de polisvoorwaarden en gaat niet ten koste van je schadevrije jaren en no-claim korting.
Het kan zijn dat, bij diefstal van autosleutel(s), een verzekeraar eist dat ook de sloten vervangen moeten worden. Wanneer je dat niet doet, zal de auto vanaf dat moment niet meer verzekerd zijn.

Autosleutel gestolen uit huis

Is je autosleutel gestolen bij een inbraak in je huis? Dan kan het zijn dat je inboedelverzekering dekking biedt. Het is mogelijk dat het laten maken van nieuwe sleutels en het vervangen van de sloten van de auto wordt vergoed door een inboedelverzekering.

Auto gestolen zonder sleutels

Is je auto gestolen, maar ben je nog wel in het bezit van de sleutels? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een auto met keyless entry.

Wanneer je een een WA-beperkt casco- of allrisk dekking hebt dan kun je de diefstal van de auto claimen op je autoverzekering. Normaal gesproken moet je bij autodiefstal 2 autosleutels kunnen overleggen. Dat is in dit geval geen probleem, aangezien jouw auto gestolen is zonder dat de autosleutels hiervoor gebruikt zijn.
Verzekeraars gaan echter verschillend om met een autodiefstal zonder sleutel. Wil je weten of je autoverzekering dekking biedt? Controleer hiervoor de polisvoorwaarden.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Je kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-08-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op