800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Kan ik een groene kaart digitaal aanvragen?

Tegenwoordig is de groene kaart bij vrijwel elke verzekeraar digitaal beschikbaar. Steeds minder verzekeraars versturen de groene kaart per post, maar zorgen ervoor dat u deze digitaal kunt downloaden. U krijgt de groene kaart automatisch na het afsluiten van een autoverzekering. Uw verzekeraar of tussenpersoon laat u weten waar u de groene kaart kunt downloaden. U kunt de groene kaart vervolgens zelf printen. In Nederland bent u niet verplicht om de groene kaart in de auto te bewaren. Als u met de auto naar het buitenland gaat, is het in sommige landen wel verplicht om hem bij u te hebben.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Digitale groene kaart niet in alle landen geaccepteerd

In enkele Europese landen is het wel verplicht om een originele groene kaart bij u te hebben. Hier wordt een digitale groene kaart niet geaccepteerd. Dit is bijvoorbeeld in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije en Wit-Rusland. Als u met uw auto naar of door een van deze landen rijdt, heeft u wel een originele groene kaart nodig. In Bulgarije is een originele groene kaart niet verplicht, maar wel aan te raden.

Groene kaart digitaal opvragen: hoe werkt het?

De meeste verzekeraars sturen de groene kaart dus niet meer via de post, maar versturen deze digitaal via e-mail. U kunt de groene kaart vervolgens zelf printen en bewaren. Ook is het vaak mogelijk om de kaart te downloaden via uw persoonlijke omgeving op de website van de verzekeraar. U krijgt de groene kaart automatisch na het afsluiten van uw autoverzekering en ieder jaar opnieuw, zolang de verzekering verlengd wordt.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op