Wat is het groene kaart nummer?

Na het afsluiten van een autoverzekering ontvangt u, zodra uw aanvraag is geaccepteerd, een groene kaart van de verzekeraar. Een groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. Op de kaart staat uw groene kaart nummer. Het nummer kunt u vinden onder punt 4 op uw groene kaart. Het nummer bestaat uit 3 onderdelen, namelijk: polisnummer van uw autoverzekering, de verzekeraarscode en de code van het land waarin u woont. Zonder het groene kaart nummer zal de afhandeling van schade waarschijnlijk flinke vertraging oplopen.

Groene kaart nummer

Ondanks dat de groene kaart in Nederland sinds 1972 niet meer verplicht is, bewijst deze toch goede diensten doordat alle verzekeringsgegevens er beknopt en overzichtelijk op staan. Daarnaast weet u maar nooit of u het groene kaart nummer nodig heeft. Hierdoor is het toch verstandig om de groene kaart altijd mee te nemen, zeker wanneer u naar het buitenland gaat.

In een groot gebied is de controle aan de grens op de aanwezigheid van een groene kaart opgeheven. In de meeste landen dient u echter bij controle, of bij een aanrijding aan te tonen dat uw motorrijtuig verzekerd is. Dit kunt u in principe doen door het tonen van de groene kaart. Uiteraard dient uw autoverzekering dan wel geldig te zijn. U was vroeger verplicht om deze mee te nemen indien u met de auto naar het buitenland ging. Dit is nu niet meer het geval, maar het is wel aan te raden de groene kaart mee te nemen.

In onderstaande landen is het echter nog wel verplicht om een groene kaart bij u te hebben en moet deze op groen papier gedrukt zijn:
Albanië, België, Bosnië en Herzegovina, Israël, Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije en Wit-Rusland.

Bent u niet in het bezit van een groene kaart of bent u uw groene kaart kwijt? U kunt kosteloos een nieuwe groene kaart aanvragen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 02-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op