800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar staat het polisnummer op de groene kaart?

Bij het afsluiten van een autoverzekering ontvangt u van de verzekeraar een polisnummer. Dit polisnummer is gekoppeld aan uw verzekering. Na het afsluiten van de verzekering ontvangt u van uw verzekeraar ook een groene kaart. Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs, waarmee u kunt aantonen dat uw auto verzekerd is. Op de groene kaart staan de belangrijkste gegevens over uw autoverzekering, zoals het verzekerde kenteken, de periode waarin de auto is verzekerd, in welke landen de auto verzekerd is, het kaartnummer en de contactgegevens van de verzekeraar. Ook uw polisnummer staat vermeld op uw groene kaart, maar waar precies? In dit artikel leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

groene kaart polisnummer

Wat is het polisnummer autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u een polisnummer toegewezen. Een polsnummer is een persoonlijke, unieke code waaronder de verzekeraar of tussenpersoon uw autoverzekering registreert. Het polisnummer van uw verzekering staat ook altijd op het polisblad dat u van de verzekeraar ontvangt. U heeft het polisnummer nodig voor het wijzigen van zaken rondom uw autoverzekering, bij het melden van schade of bij het opzeggen van de verzekering. Het polisnummer staat ook op uw groene kaart en is tevens onderdeel van het groene kaart nummer.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschil polisnummer en groene kaart nummer

Het polisnummer en het groene kaart nummer zijn twee verschillende nummers. Wel is uw polisnummer onderdeel van het groene kaart nummer. Het groene kaart nummer staat op uw groene kaart en bestaat uit 3 onderdelen: het polisnummer van uw autoverzekering, de verzekeraarscode en de code van het land waarin u woont.  Samen vormen deze drie onderdelen het groene kaart nummer. Bij het invullen van een Europees schadeformulier vult u altijd het groene kaart nummer in.

Waar staat het polisnummer op de groene kaart precies?

U vind het groene kaart nummer onder punt 4 Landcode/Code verzekeraar/Nummer op uw groene kaart. Daaronder staat het groene kaart nummer, dat er als volgt uit ziet:

  • Eerst de landcode, de letters NL
  • Hierna staan er 3 cijfers. Dit is de verzekeraarscode
  • Als laatste komt het polisnummer van uw autoverzekering. Dit is een langere cijferreeks

Hoewel het groene kaart nummer dus bijna gelijk is aan het polisnummer, is het toch niet helemaal hetzelfde.

Sluit direct uw autoverzekering af op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u direct de premie voor een autoverzekering berekenen. Na het invullen van uw kenteken en een aantal persoonsgegevens krijgt u direct een overzicht van alle aanbieders die aansluiten bij uw gegevens en persoonlijke wensen. Zo kunt u eenvoudig de beste én goedkoopste autoverzekering afsluiten. Na het afsluiten van uw autoverzekering ontvangt u direct uw polisnummer en later ook uw groene kaart.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. We zijn ook bereikbaar via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op