Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Ferrari verzekeren rode auto

Ferrari verzekeren

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.3
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Ferrari is misschien wel het meest bekende automerk ter wereld. Bij het woord ‘sportwagen’ denken de meeste mensen als eerste aan een Ferrari. Ook door hun succes in de Formule 1-wereld is een Ferrari een van de meeste gewilde sportauto’s in de wereld. Bovendien is er zelfs een Ferrari pretpark: Ferrari Wold in Abu Dhabi. Bent u de (toekomstige) trotse bezitter van een Ferrari? Dan wil u natuurlijk goed verzekerd de weg op, bij voorkeur zonder dat u daar heel veel geld voor betaalt. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig uw Ferrari verzekeren. Bovendien kunt u online uw premie berekenen, zodat u precies ziet wat u maandelijks kwijt bent.

Waarom uw Ferrari verzekeren?

Ferrari ’s zijn prachtige, luxe auto’s. Als er een Ferrari op de weg rijdt, wordt deze vaak bewonderend nagekeken. Niet alleen door autoliefhebbers, maar ook door dieven. Een Ferrari is immers een dure en kostbare auto. Daarom is voor een Ferrari-bezitter een goede autoverzekering belangrijk. Voor het verzekeren van een dure auto als een Ferrari kunt u alleen niet bij elke verzekeraar terecht. Een dure auto brengt meer risico met zich mee, omdat de kans dat er wordt ingebroken of dat de auto wordt gestolen groter is dan bij een goedkopere auto. Daarom accepteert niet elke verzekeraar een aanvraag voor een Ferrari verzekering. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden voor het verzekeren van een Ferrari. Ontdekken bij welke verzekeraars u terecht kunt? U kunt het kenteken van uw Ferrari invullen in onze online vergelijkingstool. U krijgt dan een overzicht van mogelijke verzekeraars.

Wat kost het verzekeren van een Ferrari?

Een Ferrari is een dure auto in aanschaf en onderhoud. Daardoor is hij automatisch ook duurder om te verzekeren dan bijvoorbeeld een Fiat Panda. Voor het verzekeren van een Ferrari kunt u niet bij elke verzekeraar terecht. Het zit namelijk zo: hoe duurder de auto, hoe groter het risico voor de verzekeraar. Niet alleen zijn de reparatiekosten van een Ferrari erg hoog, de auto is ook een populair doelwit van criminelen. De kans dat er wordt ingebroken of dat de auto wordt gestolen is bij een dure auto groter dan bij een goedkopere auto. Als een dure auto wordt gestolen is het schadebedrag voor de verzekeraar bovendien heel hoog. Daarom zijn sommige verzekeraars terughoudend in het verzekeren van een dure auto zoals een Ferrari.

De kosten van een Ferrari verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Uw leeftijd
 • Uw postcode
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
 • De gewenste dekking voor de autoverzekering

Vaak stelt een verzekeraar wel een aantal eisen aan het verzekeren van een Ferrari. Zo moet er een goed beveiligingssysteem op de auto zitten, meestal SCM-beveiligingsklasse 3, in combinatie met klasse 4 en 5. Dit verkleint het risico op diefstal en inbraak.

Welke dekking afsluiten voor uw Ferrari verzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u altijd de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco of Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen hangt af van de dagwaarde van uw auto en uw persoonlijke situatie. Een Ferrari heeft over het algemeen een hoge dagwaarde, waardoor een uitgebreide dekking aan te raden is. Hieronder zullen we alle dekkingen even toelichten.

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Iedere autobezitter is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA beperkt casco

Een WA beperkt casco autoverzekering heeft een ruimere dekking. Hiermee bent u namelijk ook verzekerd bij:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal

Vaak betaalt u voor een WA beperkt casco maar iets meer premie per maand, terwijl u wel veel uitgebreider verzekerd bent.

Allrisk

Tot slot is er de Allrisk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast alle eerdergenoemde schades met u namelijk ook verzekerd voor schade aan uw auto door eigen schuld. Een Allrisk dekking wordt daarom vaak afgesloten voor hele nieuwe auto’s en auto’s met een hoge dagwaarde.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Ferrari verzekering

Uw Ferrari verzekeren hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Binnen enkele minuten kunt u al een vergelijking maken van de verschillende aanbieders. U krijgt niet alleen de premies te zien, maar ook de bijbehorende polisvoorwaarden. Zo vindt u eenvoudig de beste autoverzekering voor uw Ferrari. Bovendien kunt u deze op Alpina.nl direct online afsluiten. Het afsluiten van een Ferrari verzekering gaat in 4 simpele stappen:

Stap 1: Voer het kenteken van uw Ferrari in

Aan de hand van het kenteken kunnen we al een gegevens over uw auto voor u invullen. Denk bijvoorbeeld aan het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Deze gegevens hebben we nodig voor het berekenen van de premie. Als u het kenteken van uw auto niet bij de hand heeft, kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit geen verschil. Bij het afsluiten van de definitieve verzekering heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Vul de gegevens van de regelmatige bestuurder in

Vervolgens vult u een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is dit de verzekeringsnemer, maar dit kan ook uw partner zijn. De enige voorwaarde hiervoor is dat uw partner op hetzelfde adres woont. De premie voor een autoverzekering wordt gebaseerd op de gegevens van de regelmatige bestuurder. Hierbij zijn de leeftijd en woonplaats van belang.

Stap 3: Kies een dekking voor uw Ferrari verzekering

Hierna selecteert u de gewenste dekking voor uw autoverzekering. Bij het kiezen van een dekking kunt u kijken naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Een Ferrari is een dure auto met vaak een nog hoge dagwaarde. Voor een dergelijke auto wordt vaak een Allrisk autoverzekering afgesloten. Met de Allrisk autoverzekering wordt schade vergoed aan uw eigen auto, ongeacht hoe dit is ontstaan (behalve opzet). Voor een Allrisk autoverzekering betaalt u de meeste premie, maar u bent dan wel uitgebreid verzekerd. Zo kunt u met een veilig gevoel de weg op in uw Ferrari.

Stap 4: Vergelijk de beste autoverzekering en sluit direct online af!

Na het invullen van de benodigde informatie krijgt u een overzicht van alle verzekeraars die een passende autoverzekering aanbieden. Dit aanbod kunt u eenvoudig vergelijken op prijs en inhoud. Ga niet direct voor de goedkoopste verzekering, maar kijk ook goed naar de dekking en voorwaarden. U bent immers in het bezit van een kostbare auto, daar hoort een goede autoverzekering bij. Voor de juiste Ferrari verzekering betaalt u niet te veel én levert u niet in op de dekking.

Ferrari modellen

Ferrari 296 GTB Ferrari F12
Ferrari 458 Ferrari GTC4Lusso
Ferrari 488 Ferrari Portofino
Ferrari 812 Ferrari Roma
Ferrari California Ferrari SF90 Stradale
Ferrari F8

Direct uw Ferrari verzekeren op Alpina.nl

U kunt uw Ferrari gemakkelijk online verzekeren. Na het afronden van de aanvraag sturen wij deze door naar de verzekeraar. Vervolgens krijgt u van de verzekeraar te horen of u wel of geen voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, Dat betekent dat u meteen de weg op kan met uw Ferrari. Na het beoordelen van de aanvraag zet de verzekeraar de voorlopige dekking om in een definitieve dekking.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op