Roy Data klopt niet: wat kan ik doen?

Schadevrije jaren maken een groot verschil voor uw autoverzekering. Schadevrije jaren zijn namelijk een van de factoren van invloed zijn op de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Het is dus van belang dat het goede aantal schadevrije jaren staat geregistreerd in Roy Data. Bij het afsluiten van een autoverzekering geeft u uw schadevrije jaren door aan de verzekeraar. Als dat aantal verschilt van het officieel geregistreerde aantal in Roy Data, heeft dat gevolgen voor de premie. Klopt het aantal schadevrije jaren in Roy Data niet? Dan is het mogelijk dat uw vorige verzekeraar een verkeerd aantal schadevrije jaren heeft geregistreerd. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u wat u kunt doen als u uw registratie in Roy Data niet klopt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Is de data niet altijd actueel?

De gegevens in Roy Data zijn niet altijd actueel. Schadevrije jaren worden namelijk pas geregistreerd bij het beëindigen van een verzekering. De data wordt alleen bijgewerkt, zodra de verzekering wordt stopgezet. Als uw autoverzekering nog loopt, zijn deze schadevrije jaren dus nog niet geregistreerd. Het kan dus zo zijn dat u ondertussen meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Heeft u al schade geclaimd bij uw nieuwe autoverzekering? Dan heeft u waarschijnlijk gezorgd voor een terugval in schadevrije jaren. Hou hier dus rekening mee als u uw Roy Data gegevens opvraagt.

Hoe vraag ik de gegevens op van Roy data?

Als u een autoverzekering heeft lopen en benieuwd bent hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd, kunt u deze opvragen bij uw verzekeraar. Deze gegevens staan nog niet geregistreerd in Roy Data. U kunt het aantal schadevrije jaren ook zien op het polisblad of op de jaarlijkse opgave. Als u eerdere schadevrije jaren wilt inzien kunt u deze opvragen op de website van Stichting EPS. Hiervoor gebruikt u het inzagerecht formulier. Na het versturen van het formulier kan het even duren voordat u uw schadevrije jaren doorkrijgt. Dit duurt in de meeste gevallen maximaal 28 dagen.

Aanpassingen als Roy Data niet klopt waar moet ik dat melden?

Heeft u het vermoeden dat uw gegevens in Roy Data niet kloppen? Dan moet u contact opnemen met de verzekeraar die deze schadevrije jaren in Roy Data heeft geregistreerd. Dit is de verzekeraar van de autoverzekering die u als laatste heeft beëindigd. De verzekeraar kan de schadevrije jaren vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hierover contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen. Onjuiste gegevens moet u dus altijd melden bij de desbetreffende verzekeraar.

Nieuwe autoverzekering afsluiten? Vergelijk direct op Alpina.nl!

Bij afsluiten van een autoverzekering vragen we u om uw opgebouwde schadevrije jaren in te vullen. Weet u niet direct hoeveel schadevrije jaren u heeft? Dan kunnen we aan de hand van een aantal vragen online een inschatting voor u maken. Zo kunt u alvast een indicatie premie voor uw nieuwe verzekering berekenen.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 02-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op