800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Studenten autoverzekering

Een speciale studenten autoverzekering bestaat niet. Toch is het zeker mogelijk om als student een autoverzekering af te sluiten. Het moet alleen wel haalbaar zijn om naast een dure studie ook een auto en autoverzekering te kunnen bekostigen. Daarnaast hebben studenten hun leeftijd niet mee. Autoverzekeringen zijn voor studenten namelijk niet goedkoop. Dit komt omdat jongeren tot 24 jaar aanzienlijk meer moeten betalen voor een autoverzekering dankzij een premietoeslag. Daarnaast worden er vaak extra eisen gesteld aan jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. Het is dus belangrijk om de verschillende autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken om een goede keuze te kunnen maken.

Autoverzekering voor studenten

Een autoverzekering voor studenten tot 24 jaar is over het algemeen duurder dan voor studenten van 24 jaar en ouder. Leeftijd is dus een factor die premiebepalend is. Uit statistieken blijkt dat jongeren vaker schade veroorzaken en betrokken zijn bij een ongeluk. Zo valt het verschil in premie te verklaren. Er wordt niet alleen naar leeftijd gekeken bij het bepalen van de hoogte van de premie. De premie hangt ook af van het type auto en welk vermogen de auto heeft. Een nieuwe of (duurdere) sportieve auto is voor jongeren vaak moeilijker te verzekeren.

Besparen op uw autoverzekering? Vergelijk premies!

Schadevrije jaren studenten

Het aantal schadevrije jaren bepaalt mede de premie voor een autoverzekering. Zolang u geen schades door eigen schuld indient op de autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u  opbouwt, hoe meer korting op de premie u krijgt. Voor studenten is de korting door het opbouwen van schadevrije jaren meestal nog niet te merken. Jongeren hebben namelijk weinig of nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Zij lopen deze premiekorting dus mis.

Autoverzekering op naam ouders

Vaak denken jongeren die een autoverzekering willen afsluiten dat het slim is om hun autoverzekering af te sluiten op naam van hun ouders. Dit kan inderdaad schelen in premie. Al wordt er bij het afsluiten van een verzekering wel gevraagd wie de regelmatige bestuurder is. Als een van de ouders aangeeft dat dit één van hun kinderen is, dan baseert de verzekeraar de premie daarop. Hierdoor betaalt u alsnog een hogere premie. Wanneer de ouders verzwijgen dat hun kind de regelmatige bestuurder is kan dit ernstige gevolgen hebben. In dit geval wordt er namelijk verzekeringsfraude gepleegd omdat er onjuiste gegevens zijn verstrekt aan de verzekeraar.

Let er wel op dat de auto dan ook op naam staat van een van de ouders. De autoverzekering moet namelijk altijd op naam staan van de eigenaar van de auto of diens partner.

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een verzekering? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via telefoonnummer 088-6883700. . Wij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

Online een goedkope autoverzekering vergelijken!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op