Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van de auto. Is het slim om uw bestelauto inclusief of exclusief BTW ter verzekeren? Wat is het verschil?

In de meeste gevallen kan een ondernemer over zakelijke uitgaven BTW verrekenen. Dit geldt ook voor een bestelauto. Het is daarom slim om uw bestelauto te verzekeren exclusief BTW. De BTW kunt u namelijk terugvragen bij de Belastingdienst. Wanneer u uw bestelauto exclusief BTW verzekert, betekent dit dat het verzekerd bedrag lager is en ook de premie zal daardoor goedkoper zijn.

WA+ beperkt casco dekking

Waarde accessoires bestelauto

Het is ook goed om bij het afsluiten van een bestelautoverzekering te letten op de waarde van eventuele accessoires. Een verzekeraar maakt onderscheid tussen onderdelen die standaard in de auto zitten en accessoires die u in de bestelauto laat zetten. Alle accessoires die niet standaard in de auto zijn ingebouwd, zijn niet meeverzekerd en dient u apart mee te verzekeren.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

BPM bestelauto

BPM is een afkorting van Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen. Een auto wordt pas op kenteken gezet (geregistreerd) wanneer aangifte BPM is gedaan en de BPM is betaald. Als u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling dient u bij een bestelauto de BPM binnen een maand na registratie aan te geven en te betalen. In deze maand mag u er wel de openbare weg mee op. Voor een bestelauto betaalt u alleen BPM als deze op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik is genomen en u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling.

Schade-uitkering exclusief BTW

Kiest u ervoor om uw bestelauto exclusief BTW te verzekeren, dan moet u hier ook rekening mee houden bij een eventuele schade. Een schade-uitkering zal in dat geval namelijk ook zonder de 21% belasting worden uitgekeerd.

Heeft u een schade van € 10.000,- dan zal de schade-uitkering zonder 21% BTW zijn, namelijk € 7.900,-
Bij de her-aanschaf na schade kunt u de BTW weer terugvragen bij de Belastingdienst.

Voor de WA bestelautoverzekering is de waarde van de bestelauto minder van belang. Bij deze verzekering wordt de schade aan uw eigen bestelauto niet vergoed, alleen de schade met de bestelauto aangericht aan anderen. Bij een WA Beperkt casco en een allrisk bestelautoverzekering speelt de waarde van het voertuig wel een rol. Bij een allrisk verzekering wordt bij een ongeval ook de schade aan uw eigen auto uitgekeerd door de verzekeraar. Een WA beperkt casco verzekering keert de schade aan uw bestelauto na een ongeval niet uit, maar wel schade die ontstaat bij een aanrijding met loslopende dieren, ruitbreuk en diefstal van de bestelauto.

Let ook goed op de accessoires die standaard bij het voertuig horen en welke u eventueel (later) in hebt laten bouwen. Het juiste verzekerd bedrag van uw bestelautoverzekering kan een groot verschil maken bij schade.

Bereken de premie voor uw bestelauto

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op