800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
speed pedelec
Home Speed pedelec

Je Speed pedelec verzekering vergelijken en afsluiten

De snelle fiets is ideaal om zonder auto snel op het werk te komen.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Alles over de speed pedelec verzekering

Een speed pedelec is een fiets die tot wel 45 km per uur kan. De speed pedelec wordt steeds populairder en we zien hem dus ook vaker terug in het Nederlandse verkeer.

Zo’n snelle fiets is natuurlijk ideaal om zonder auto toch snel op het werk te komen. Daarnaast is de speed pedelec ook ideaal voor het maken van langere fietstochten.

Heb je een speed pedelec? Dat wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Sluit daarom direct een speed pedelec verzekering af via Alpina.

Wat is een speed pedelec verzekering?

Het verzekeren van een speed pedelec is verplicht. Dit komt doordat deze sinds 2017 officieel wordt gezien als bromfiets. Daarom gelden voor een speed pedelec dezelfde regels als voor een bromfiets. Dit betekent dat u verplicht bent minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw speed pedelec. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt.

Waarom een speed pedelec verzekering?

Een speed pedelec kan tot wel 45 km per uur. Dat is behoorlijk snel voor een fiets. Op zo’n snelheid kunt u een ander gemakkelijk schade toebrengen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk tegen een andere fietser aanrijdt of als u een voetganger over het hoofd ziet. Met een speed pedelec verzekering met WA-dekking bent u hiervoor verzekerd. Als u schade aan uw eigen speed pedelec ook wil verzekeren kunt u hiervoor een uitgebreidere dekking kiezen.

Wat dekt een speed pedelec verzekering?

Er zijn drie verschillende dekkingen voor een speed pedelec verzekering: de WA-verzekering, WA + Diefstal en Brand of WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. De WA-verzekering is verplicht en vormt daarom de basisdekking. U kunt ook kiezen voor een WA + Diefstal en Brand. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal van uw speed pedelec en eventuele accessoires. Daarnaast vergoedt deze dekking ook schade die is ontstaat door een poging tot diefstal en schade als gevolg van joyriding. Tot slot is schade door brand en storm ook verzekerd met deze dekking. De uitgebreidste dekking is de WA + Brand, Diefstal en Aanrijding. Hiermee is uw speed pedelec compleet verzekerd.

WA-verzekering

U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw speed pedelec. Een speed pedelec heeft namelijk een kentekenplaatje, net als scooters en bromfietsen. Daarom valt een speed pedelec in dezelfde categorie als een bromfiets en is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee verzekert u schade die u met uw speed pedelec veroorzaakt bij een ander.

Kosten WA-verzekering speed pedelec

Wat de kosten zijn van een WA-verzekering voor een speed pedelec hangt af van een aantal zaken. Er zijn namelijk een aantal premiebepalende factoren. Dit zijn onder andere uw leeftijd en postcode. Ook speelt de aanschafwaarde van de speed pedelec een rol. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Zo weet u precies wat de kosten voor uw speed pedelec verzekering worden.

Beste speed pedelec verzekering

De beste speed pedelec verzekering sluit aan bij uw persoonlijke wensen. U kunt ervoor kiezen om uw speed pedelec alleen WA te verzekeren, maar als u uw hem veel gebruikt voor woon-werk verkeer kan het verstandig zijn om een iets uitgebreidere dekking te kiezen. Als uw diets flink beschadigd raakt of u heeft hulp nodig bij een ongeval, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Bedenk daarom goed in welke situaties u graag verzekerd bent, en baseer daar de keuze voor uw speed pedelec verzekering op.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op