800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie
Klassiekerverzekering

Klassiekerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld
Vanaf 25 jaar en ouder
Vanaf 25 jaar en ouder
tot 7500 km gebruik
tot 7500 km gebruik
8.3
Beoordeling verzekeringen

De dekking van je klassiekerverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

WA beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All-Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Online klassiekerverzekering

U kunt hier eenvoudig uw klassiekerverzekering vergelijken. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste klassiekerverzekering heeft. U kunt per verzekering de polisvoorwaarden inzien en vergelijken. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend.

Klassiekerverzekering vergelijken

Vul het kenteken van uw klassieker in en bereken een goedkope klassiekerverzekering. Profiteer via Alpina.nl van unieke kortingen en speciale tarieven. Voor elk type klassieker hebben wij een geschikte verzekering.

Klassiekerverzekering direct afsluiten en direct dekking

Heeft u uw klassiekerverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct afsluiten via Alpina.nl. Hier kunt u vervolgens ook aanvullende dekkingen afsluiten, zoals een ongevallen-inzittendenverzekering, schade-inzittendenverzekering of rechtsbijstandverzekering. Naar een nieuwe klassiekerverzekering overstappen is op die manier heel eenvoudig. In de meeste gevallen krijgt u direct dekking en kunt u verzekerd de weg op. Ook in het weekend.

Voordelen klassiekerverzekering

 • Acceptatie klassieker al vanaf 25 jaar
 • Premiebetaling per maand mogelijk
 • Premie vanaf € 5,00 per maand!
 • Gebruik 5000 of 7500 kilometer mogelijk

Klassieker op basis van een taxatierapport verzekeren

Een uniek verschil tussen een klassiekerverzekering en een ‘normale’ verzekering is dat u de klassieker op basis van een taxatierapport kunt verzekeren. Het voordeel is dat u gedurende de geldigheid van het taxatierapport gegarandeerd de getaxeerde waarde krijgt uitgekeerd bij totaal verlies van uw klassieker. U weet dus van te voren waar u aan toe bent.

klassiekerverzekering

Wanneer is een auto een klassieker?

Bij ons kun u een auto als klassieker verzekeren wanneer de auto ouder is dan 20 jaar. Wij hebben twee soorten klassiekerverzekeringen. Er is een ‘echte’ klassiekerverzekering voor klassiekers die als tweede auto en niet voor het woon-werkverkeer worden gebruikt. Daarnaast mag er dan beperkt met de klassieker worden gereden.

Mogelijke dekkingen bij een klassiekerverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid

Dit is de basisdekking en goedkoopste oldtimerverzekering. De schade die u met uw oldtimer veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen oldtimer.

Beperkt casco (WA+ of WA plus)

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen oldtimer vergoed bij onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen oldtimer die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

Volledig casco (allrisk)

Dit is de minst goedkope oldtimerverzekering. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan uw eigen oldtimer vergoed.

Aanvullende dekkingen bij een klassiekerverzekering

Ongevallen-inzittendenverzekering

De ongevallen-inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij ongevallen aan bestuurder en/of passagiers.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die bestuurder en/of passagiers lijden door het ongeluk.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering biedt juridisch advies en deskundige rechtshulp.

Veelgestelde vragen bij een klassiekerverzekering

Hoe vaak mag je met een klassieker rijden

Een klassiekerverzekering voor die klassiekers die alleen gebruikt worden voor hobbymatig gebruik. Dus geen woon-werkverkeer of dagelijks gebruik zoals de boodschappen. Daarnaast is er een max op het aantal kilometers wat u er per jaar mee mag rijden. Dit is meestal 5000 of 7500 kilometer per jaar.

Vanaf welk bouwjaar is een klassieker belastingvrij?

Wegenbelasting is in principe voor alle motorrijtuigen verplicht. Echter, voor motorrijtuigen die minimaal 40 jaar geleden in gebruik zijn genomen geldt een vrijstelling. In sommige gevallen betaalt u dan geen of minder motorrijtuigen belasting. Voor autobussen en vrachtauto’s geldt deze vrijstelling alleen als u deze niet bedrijfsmatig gebruikt. Lees meer over wegenbelasting oldtimer.

Is een klassiekerverzekering goedkoper?

Ja, een klassiekerverzekering is goedkoper dan een reguliere verzekering. Dit komt omdat je er minder mee mag rijden en de verzekeringsmaatschappij ervan uitgaat dat u ook wat voorzichter bent met uw klassieker.

Hoe oud moet je zijn voor een klassiekerverzekering?

In principe kan iedereen van 18 jaar en ouder een autoverzekering afsluiten en dus ook een klassiekerverzekering. Echter kan het zo zijn dat verzekeraars toch een leeftijdsgrens hanteren van minimaal 24 jaar.

Wat mag je niet doen met een klassieker?

Dagelijks gebruik zoals woon-werkverkeer of het doen van de boodschappen is niet toegestaan op een klassiekerverzekering. Gebruik je de klassieker toch voor deze zaken dien je de klassieker op een reguliere autoverzekering te verzekeren.

Wat is een semi klassiekerverzekering?

Een semi-klassiekerverzekering is voor die klassiekers die qua gebruik, type voertuig of bouwjaar niet voldoen aan een ‘echte’ klassiekerverzekering. De premie voor deze voertuigen is veelal ook hoger.

Welke maanden mag je niet rijden met een klassieker?

Bij een klassiekerverzekering is er geen beperking wanneer je met de klassieker mag rijden. Je mag er dus elke maand mee rijden zolang het maar hobbymatig gebruik is.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Er zijn heel veel aanbieders op de markt van financiële producten en diensten. Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt met een aantal verzekeringsmaatschappijen waar we zaken mee doen. Deze selectie hebben wij gemaakt aan de hand van criteria zoals premie, maar ook kwaliteit van voorwaarden, ervaringen met de instelling en hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er beroep wordt gedaan op een uitkering. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis, dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken de premie van uw klassiekerverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op