800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
aansprakelijkheidsverzekering
Home Blog noodzakelijk

De aansprakelijkheidsverzekering is echt noodzakelijk

04 mei 2018
2 min leestijd

De aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen is verplicht, maar de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) niet. Toch is het wel een noodzakelijke verzekering. Zonder deze verzekering loopt u een te groot risico.

De meeste gezinnen sluiten meerdere verzekeringen af die u onder de noemer woonverzekeringen vallen. Hieronder de drie belangrijkste verzekeringen:

De eerste twee beschermen uw huis en de spullen in uw huis tegen bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. De aansprakelijkheidsverzekering lijkt minder noodzakelijk. Het tegendeel is waar.

 

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering?

Wie aansprakelijk is voor een veroorzaakte schade moet betalen. Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u verzekerd tegen schade waar u voor aan te spreken bent. Dit kan zijn het per ongeluk omstoten van een dure vaas bij de buren, of één van de kinderen maakt met een steen een tekening op een geparkeerde auto. Dit kunnen al dure schades zijn, maar vooral bij het veroorzaken van letselschade kan het duur worden. Wat als de gedupeerde arbeidsongeschikt raakt?

Voor een paar tientjes per jaar is het risico verzekerd

De meeste mensen zullen nooit een grote schadeclaim ontvangen voor door een foutje veroorzaakte schade. Toch moet u het risico wel verzekeren, want met een beetje pech overkomt u het wel. Om het geld hoeft u het niet te laten. Een alleenstaande betaalt maar een paar tientjes per jaar en voor een gezin met kinderen komt de premie net iets boven de €50 per jaar uit. Stel, u bent verantwoordelijk voor blijvend letsel van een pechvogel. Door het verliezen van het inkomen is het redelijk om uit te gaan van een claim van honderdduizenden euro’s.

Zelfs een inwonende ouder en een loge zijn meeverzekerd

Bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering geeft u aan hoe de samenstelling van het gezin is. Het goedkoopst is de aansprakelijkheidsverzekering voor een alleenstaande. Het duurst voor een gezin met kinderen. De kring van verzekerden is ruim. Ook de inwonende (groot)ouder en de tijdelijke logé zijn meeverzekerd. Daarnaast zijn ook huisdieren meeverzekerd.

Opzettelijk veroorzaakte schades door kinderen zijn verzekerd

Jonge kinderen zijn onberekenbaar. Daarom is opzettelijk veroorzaakte schade door kinderen tot 14 jaar verzekerd.

Wilt u weten wat deze verzekering voor u kost? Bereken het op Alpina.nl. Neem ook gelijk de inboedelverzekering en andere verzekeringen mee in de vergelijking. Door deze verzekeringen te combineren kunt u nog meer geld besparen. Toch een mooie manier om te besparen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op