800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper
Home Blog camper camper populair

De camper is populair – Welke verzekering kiest u?

17 aug 2018
3 min leestijd

Op vakantie gaan met een camper stijgt in populariteit. Vijf jaren geleden reden er nog 77.000 campers in Nederland. Tegenwoordig zijn het er 38.000 meer. Kies de juiste camperverzekering want schade kan u eenvoudig overkomen.

Ook aan het aantal hulpverzoeken bij de alarmcentrale SOS international is de populariteit van de kampeerauto merkbaar. In 2017 kregen ze nog 1.800 meldingen binnen inzake een camper. Naar verwachting komt het aantal hulpverzoeken in 2018 uit op het dubbele aantal. Gerekend over een periode van vijf jaren gaat het om het drievoudige van het aantal meldingen. Meestal gaat het om pechgevallen, namelijk in 80% van de gevallen. Maar ook bij ongelukken kan de alarmcentrale gebeld worden.

Ga op pad met een goed onderhouden camper

Vakantiegangers die met de kampeerwagen op pad gaan maken vaak veel kilometers in een paar dagen. Na een lange periode van stilstand kan dit een behoorlijke belasting zijn voor de camper. Zorg er dus altijd voor dat u vlak vóór vertrek het voertuig nog laat controleren. Met banden met nog net voldoende profiel gaat het niet lukken om de komende weken een paar duizend kilometers te rijden. Dat geldt natuurlijk ook voor andere onderdelen van het voertuig. Onderweg naar een garage moeten is niet wenselijk. Met een beetje pech kunt u de kampeerauto een paar dagen niet gebruiken.

Kies de juiste verzekering

Een kampeerwagen is duur in aanschaf. Door een ongeluk kan de camper dermate zwaar beschadigd raken dat herstellen van de schade economisch niet meer uit kan. Met uitsluitend de verplichte verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA), krijgt u uw eigen schade aan de camper niet door de verzekeraar uitgekeerd. Eventueel kunt u de schade verhalen op de tegenpartij, maar als dat om wat voor reden ook niet mogelijk is, draait u zelf voor de herstelkosten op. Kies bij voorkeur één van de volgende twee verzekeringsvormen.

WA + Beperkt casco

Deze verzekering vergoedt de schade aan uw kampeerwagen als die door één van de verzekerde oorzaken ontstaan is. Bij schade door een aanrijding keert deze verzekering de schade aan uw camper niet uit. Bijvoorbeeld wel als de schade veroorzaakt is door:

  • Diefstal of poging tot diefstal
  • Brand
  • Storm
  • Hagel

Vooral schade door storm en hagel komt steeds vaker voor door de klimaatsverandering.

WA + Volledig casco

Deze verzekeringsvorm vergoedt de schades die ook de WA + Beperkt casco vergoedt plus schade door bijvoorbeeld een aanrijding of door vandalisme. Bij schade aan uw kampeerauto door een aanrijding krijgt u de herstelkosten door de verzekeraar uitgekeerd. Als herstellen niet mogelijk is en ook bij diefstal krijgt u de waarde van het voertuig uitgekeerd. Uiteraard is dit de duurste verzekeringsvorm, maar deze biedt u ook de beste bescherming.

Wilt u een goede verzekering voor uw camper, maar wilt u niet teveel betalen? Ga naar Alpina.nl om de premie voor de best passende camperverzekering te berekenen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op