800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Caravanverzekering eigen risico
Home Blog Caravan Schade claimen

Schade claimen op de caravanverzekering – wat komt erbij kijken?

28 mei 2018
3 min leestijd

Schade aan de caravan overkomt u vaak in de vakantie. Dat is ook niet zo gek, want dan wordt de caravan intensief gebruikt. Hoe meldt u schade op de caravanverzekering en wat mag u van de verzekeraar verwachten?

Bij schade aan de caravan is snelheid belangrijk. De schade moet namelijk zo snel mogelijk afgewikkeld worden. Verzekeraars verstrekken een alarmnummer die ook in het buitenland te gebruiken is. De eerste prioriteit van de alarmcentrale is om verdere schade te beperken en om u weer op weg te helpen. Dit doen ze door het inschakelen van een plaatselijke hersteller. Als herstel niet meer mogelijk is, moet er gelijk gezocht worden naar een andere oplossing. Stap één is het melden van de schade bij de verzekeraar.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Caravanverzekering – Hoe doet u de schadeaangifte?

Bij schade of diefstal kunt u het beste de caravanverzekering zo snel mogelijk inschakelen. Dat kan telefonisch. Verzekeraars verstrekken u vaak een telefoonnummer beginnende met +31. Dit nummer kunt u dag en nacht bellen, ook vanuit het buitenland. U hoeft dus geen rekening te houden met kantoortijden. Het direct melden van de schade is belangrijk ter voorkoming van verdere schade. Zij wijzen u de weg. Maak ook gelijk foto’s van de situatie en van de schade. Dit kan belangrijk zijn voor een uitkering uit de caravanverzekering.

Kunt u de schade gelijk laten repareren?

Onderneem geen actie op eigen initiatief. Overleg altijd eerst met de alarmcentrale van de verzekeraar. Zo voorkomt u dat er geen uitkering volgt omdat de verzekeraar geen akkoord heeft gegeven. Pas na akkoord van de verzekeraar kunt u overgaan tot herstel van de schade.

Doe aangifte bij vermissing of diefstal

Bij diefstal of vermissing is het doen van aangifte bij de politie verplicht. Zorg er wel voor dat u een bewijs hiervan (proces-verbaal) mee krijgt. Meld het ook zo snel mogelijk bij de verzekeraar waar de caravanverzekering loopt. Bij een snelle melding stijgt de kans op het terugvinden van de caravan.

De verzekeraar kan nog een schade-expert inschakelen

Vooral voor de kostbare schades schakelen de verzekeraars een expert in. Deze schat in wat de waarde van de caravan is. Ook het inschatten van het schadebedrag zal de verzekeraar als opdracht meegeven. Mogelijk kijkt de expert ook nog naar hoe de schade is ontstaan. Dit kan belangrijk zijn in verband met de voorwaarden van de caravanverzekering.

De verzekeraar betaalt u of de schadehersteller uit

Is de veroorzaakte schade verzekerd op de caravanverzekering? Dan volgt een uitkering aan uzelf of aan de schadehersteller. Houd wel rekening met het eigen risico. Dit deel blijft namelijk voor uw eigen rekening. Op de polis van de caravanverzekering staat of er een eigen risico verschuldigd is en hoeveel.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op