800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
aansprakelijkheidsverzekering

Daarom kan niemand zonder de aansprakelijkheidsverzekering

03 sep 2018
3 min leestijd

U kunt alles wel verzekeren, maar het niet verzekeren geeft een maandelijkse besparing. En hoe vaak maakt u nu eigenlijk gebruik van uw verzekeringen? Gezinnen die nooit schade hebben kunnen de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) achterwege laten. Maar wat als?

Hoe vaak heeft u de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de AVP? Dus hoe vaak heeft u schade aan anderen of aan bezittingen van anderen aangericht? Dergelijke schades kunt u claimen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, maar uiteraard dient u geen claim in als het om een schade gaat van een paar euro’s. U zou de verzekering op kunnen zeggen, maar toch raden wij dat niet aan. Stel dat u toch een keer een flinke schade veroorzaakt, wie betaalt de schadelasten dan?

Hoeveel keert de aansprakelijkheidsverzekering maximaal uit?

Verzekeraars hanteren voor de aansprakelijkheidsverzekering verzekerde bedragen van 1 tot zelfs 5 miljoen euro. Een bedrag van één of meerdere miljoenen lijkt zwaar overtrokken, maar het is wel ergens op gebaseerd. Bij 99,9% van de schades aan anderen zal het niet op een dergelijk schadebedrag uitkomen, maar het kan wel gebeuren. Door een foutje kunt u letselschade veroorzaken aan anderen. De financiële gevolgen zijn te verhalen op de veroorzaker van de schade. Voor iemand die nooit meer kan werken door het letsel, kan de financiële schade in de honderdduizenden euro’s lopen. Meerdere personen kunnen door één foutje letsel oplopen, dus vandaar een hoog verzekerd bedrag.

Waar sluit u de aansprakelijkheidsverzekering voor af?

U sluit deze verzekering af om te voorkomen dat u persoonlijk failliet raakt door schade veroorzaakt aan anderen. Als u niet verzekerd bent tegen schade door aansprakelijkheid, krijgt u de rekening nog steeds gepresenteerd. Is de claim voor u onbetaalbaar? Dan blijft de vordering u mogelijk levenslang achtervolgen. Zodra er geld bij u te halen is, zal de vordering alsnog worden geïnd. Om dit te voorkomen sluit u de aansprakelijkheidsverzekering af.

Ook gezinsleden zijn meeverzekerd

De verzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt door uzelf of door een van de overige gezinsleden. De dekking gaat zelfs nog een stapje verder. Bijvoorbeeld ook huisdieren en huishoudelijk personeel kunnen meeverzekerd zijn. Let wel goed op wie volgens de polis meeverzekerd zijn. Met een gezin met kinderen moet u de aansprakelijkheidsverzekering kiezen afgestemd op een dergelijke gezinssituatie. Een alleenstaande zonder kinderen betaalt minder dan een gezin met kinderen. Let hier wel goed op.

Is de aansprakelijkheidsverzekering een onderdeel van de woonverzekeringen?

Ten onrechte leeft het idee dat de inboedel, – de opstal- en de aansprakelijkheidsverzekering samen in één pakket zitten. Het kan, maar het is zeker niet noodzakelijk. U kunt deze verzekeringen bij verschillende verzekeraars onderbrengen. Dat gebeurt in de praktijk ook vaak. Verzekeraars stimuleren het combineren met een pakketkorting, maar vaak kan het toch nog goedkoper bij verschillende verzekeraars.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op