Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

boottrailerverzekering

Boottrailerverzekering: direct uw boottrailer verzekeren!

Bereken direct de premie van uw boottrailerverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Heeft u onlangs een boottrailer gekocht om uw boot mee te vervoeren? Dan vraagt u zich misschien af of het nodig is om deze te verzekeren. In principe hoeft u voor een boottrailer of aanhangwangen geen aparte verzekering af te sluiten, omdat schade bij een ander gedekt worden door uw autoverzekering. U kunt er echter voor kiezen om een speciale boottrailerverzekering af te sluiten. Met een boottrailerverzekering verzekert u uw boottrailer voor schade door bijvoorbeeld brand, vandalisme, natuurgeweld of diefstal. Zo kunt u met een gerust hart uw boot vervoeren.

Wat is een boottrailerverzekering?

Een boottrailerverzekering is een speciale verzekering voor uw boottrailer. We noemen de boottrailerverzekering ook wel een aanhangwagenverzekering. Met een boottrailerverzekering is uw boottrailer verzekerd bij schade en diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw boottrailer die is veroorzaakt door brand, inbraak of eigen schuld.

Waarom uw boottrailer verzekeren?

Als u met uw boottrailer schade aan een ander voertuig veroorzaakt, valt dit onder de WA-dekking van uw autoverzekering. Bijvoorbeeld wanneer u tijdens het achteruitrijden tegen een andere auto botst of als u tijdens het wisselen van rijstrook een andere auto raakt met uw trailer. De boottrailer zelf valt echter niet onder de dekking van een WA-autoverzekering. Hiervoor kunt u een boottrailerverzekering afsluiten. Met een boottrailerverzekering is uw boottrailer verzekerd bij schade of diefstal.

Wat is verzekerd met de boottrailerverzekering?

Schade die u aan anderen veroorzaakt met uw boottrailer wordt gedekt door uw WA-autoverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan uw boottrailer is met deze verzekeringen echter niet verzekerd. Hiervoor kunt u een boottrailerverzekering afsluiten. Met een boottrailerverzekering bent u verzekerd voor verschillende schades, zoals bijvoorbeeld schade door brand of inbraak, en bij diefstal. Wij lichten het hieronder voor u toe.

Wel gedekt

Bij de meeste verzekeraars zijn de volgende schades gedekt met een boottrailerverzekering:

 • Diefstal van de boottrailer of onderdelen van de boottrailer
 • Schade door inbraak
 • Schade door brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting
 • Schade door storm of hagel
 • Schade door aanrijding

Niet gedekt

Er zijn ook een aantal zaken uitgesloten van dekking. Controleer altijd in de polisvoorwaarden in welke situaties de desbetreffende verzekeraar geen dekking biedt, maar vaak is dit in de volgende situaties:

 • Schade door slecht onderhoud
 • Verhuur is niet gedekt
 • Er zijn geen mogelijkheden voor vervangend vervoer of hulpverlening
 • Garantiezaken
 • Schade door joyriding/wedstrijd rijden
 • Schade aan de inhoud van de aanhanger
 • Diefstal of inbraak terwijl de aanhanger niet goed was afgesloten

Is het verzekeren van een boottrailer verplicht?

Nee, het verzekeren van een boottrailer is niet verplicht. Een boottrailer is namelijk al meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig. Op het moment dat u schade veroorzaakt met uw boottrailer, wordt dit gedekt door de Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking van uw autoverzekering. Deze dekking geldt zowel wanneer u met de boottrailer rijdt als wanneer deze losraakt. Als uw boottrailer hierdoor zelf ook beschadigd raakt, wordt dit helaas niet gedekt. Hiervoor kunt u een speciale boottrailerverzekering afsluiten. Een boottrailerverzekering is vooral verstandig wanneer de boottrailer een hoge dagwaarde heeft, of als deze voor u onmisbaar is. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie voor een boottrailerverzekering berekenen.

Direct uw boottrailer verzekeren via Alpina!

Op Alpina.nl hebben we verschillende mogelijkheden om een aanhanger te verzekeren. Of het nou gaat om een boottrailer, paardentrailer, autotrailer, motortrailer of ander soort aanhangwagen: bij ons kunt u eenvoudig de juiste verzekering afsluiten. Aan de hand van enkele gegevens kunnen we u al een indicatie van de premie geven. Vervolgens kiest u zelf bij welke verzekeraar u uw boottrailerverzekering afsluiten. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Heeft u nog vragen over een boottrailerverzekering of wilt u nog even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten kunnen u helpen met al uw dringende vragen. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 6883700. U kunt ons ook altijd uw vraag sturen via de chat, WhatsApp of Facebook.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw boottrailerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op