Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik mijn aanhanger laten verzekeren tegen diefstal?

Het verzekeren van een aanhanger is niet verplicht. Een aanhangwagen valt namelijk onder de verzekering van het trekkende voertuig. Als u met uw aanhanger schade veroorzaakt bij een ander, kan de tegenpartij de kosten verhalen op de WA-dekking van uw autoverzekering. Deze biedt echter geen dekking bij schade aan uw eigen aanhanger. Hiervoor moet u een aparte verzekering afsluiten. Met een speciale aanhangwagenverzekering kunt u uw aanhanger verzekeren tegen diefstal of schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of aanrijding.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

aanhanger verzekeren diefstal

Aanhangwagen verzekeren tegen diefstal

Met een aanhangwagenverzekering kunt u uw aanhanger verzekeren tegen diefstal. Dit geldt ook voor een boottrailer of paardentrailer. Diefstal van een aanhanger komt vaker voor dan u misschien denkt. Vooral aanhangers met een gewicht tot 750 kg zijn populair bij dieven. Deze staan namelijk niet geregistreerd, waardoor ze niet te traceren zijn bij diefstal. Daarom is het fijn om goed verzekerd te zijn bij diefstal. Zonder aanhangwagenverzekering is schade aan en diefstal van uw aanhanger niet verzekerd. Ook is het belangrijk om uw aanhanger goed te beveiligen, bijvoorbeeld met een goed slot of een GPS tracker.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

Wat is er allemaal gedekt?

Een aanhangerverzekering heeft een casco allrisk dekking. Dit houdt in dat de volgende schades allemaal gedekt worden:

  • Schade door inbraak
  • Diefstal van de aanhanger of onderdelen van de aanhanger
  • Schade door brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting
  • Schade door storm of hagel
  • Schade door aanrijding

De dekking geldt bij de meeste verzekeraar zowel onderweg als wanneer de aanhanger in de stalling staat. Hoe dit zit bij uw verzekeraar vindt u terug in de polisvoorwaarden. U moet uiteraard wel maatregelen hebben genomen om de stalling goed te beveiligen.

Wanneer een aanhanger verzekeren tegen diefstal?

Zonder aanhangerverzekering zijn alleen aansprakelijkheidsschades gedekt op de WA-dekking van uw autoverzekering. Als u ook schade oploopt aan uw eigen aanhanger valt dit niet onder de dekking. Daarom kan het verstandig zijn om uw aanhanger apart te verzekeren. U bent dan niet alleen verzekerd bij diefstal van de aanhanger, maar ook bij diverse schades zoals brand en storm. Een aanhangwagenverzekering wordt vaak afgesloten voor aanhangers met een hoge dagwaarde.

Verzeker direct uw aanhanger tegen diefstal via Alpina

Bij Alpina.nl kunt u eenvoudig uw aanhanger verzekeren tegen diefstal en andere schades. Vergeet niet om van tevoren verschillende aanhangerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met onze online vergelijker kunt u de premie voor de verzekering berekenen en deze vervolgens direct afsluiten. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten weten alles over het verzekeren van een aanhanger. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 6883700. U kunt ons ook altijd uw vraag sturen via de chat, WhatsApp of Facebook.

Bereken direct de premie van uw aanhangwagenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op