Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

APK voor brom- en snorfietsen

De Bovag pleit voor een verplichte APK-keuring voor brom- en snorfietsen. Op deze manier moet de overlast van opgevoerde bromfietsen en snorfietsen worden tegen gegaan. Het probleem is niet nieuw, maar door de populariteit van deze vormen van vervoer wordt de overlast wel steeds groter.

Hoe moet je opgevoerde bromfietsen en snorfietsen tegengaan? De overheid en de Bovag weten het niet meer. De maatregelen die tot dusver zijn getroffen, werken niet. Met 1,2 miljoen voertuigen is het wel noodzakelijk om in actie te komen tegen de opgevoerde voertuigen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

APK brom en snorfietsen

Een APK-keuring ontmoedigt het hebben van een opgevoerde tweewieler

Door de verplichting om de voertuigen periodiek te keuren kan het probleem worden aangepakt. Het is tegenwoordig zeer eenvoudig om snelheidsbegrenzers te verwijderen. De eigenaren die het niet zelf kunnen of willen doen gaan naar een plaatselijke scooterbedrijf. Willen ze het niet doen? Waarschijnlijk wil een ander bedrijf het graag doen. Op het internet zijn handleidingen te vinden om het zelf te doen. Door een APK-keuring wordt het opvoeren ontmoedigd. Voor de keuring moet het voertuig namelijk weer origineel worden namelijk.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Bij snelheidsovertredingen wordt de WOK-status opgelegd

De huidige manier om de problematiek aan te pakken is te mild. Bij snelheidsovertredingen krijgen de tweewielers tijdelijk een WOK-status. De afkorting staat voor Wachten op Keuren. Het kentekenbewijs is hierdoor ongeldig tot het moment waarop blijkt dat de snorfiets of bromfiets weer aan de gestelde eisen voldoet. De kosten voor de keuring komen voor rekening van de eigenaar van de tweewieler.

Is de bromfiets of snorfiets met een WOK-status verzekerd?

Het kenteken is tijdelijk niet meer geldig. Dit zorgt ervoor dat het voertuig niet verzekerd is. De bestuurder is zelfs strafbaar als er toch mee wordt gereden. Pas wanneer de status weer verwijderd is, biedt de verzekeraar weer dekking. In het geval er een ongeval wordt veroorzaakt terwijl er geen geldige bromfiets- of scooterverzekering op het voertuig zit, kunnen de gevolgen groot zijn. De verzekeraar van het motorrijtuig kan een eventuele schade zelfs verhalen op de verzekerde. Bij een ongeval met letsel of dood kunnen de schadelasten hoog oplopen.

Wat is het gevaar van opgevoerde snorfietsen en bromfietsen?

De overlast doet zich vooral voor in stedelijke gebieden. Het drukke verkeer in combinatie met te snelle tweewielers brengt gevaar met zich mee. Het gevaar wordt nog verder versterkt doordat ze ook nog op het fietspad rijden. Dit brengt de fietsers in gevaar en automobilisten zijn er niet op ingesteld dat er dergelijke snelle voertuigen vanaf het fietspad kunnen komen.

Een dergelijke verplichte keuring is één van de opties om het overlast tegen te gaan. De PvdA pleit voor het strafrechtelijk vervolgen voor de bedrijven die de voertuigen opvoeren. Het zal een kwestie van tijd zijn tot er maatregelen volgen om de huidige onveilige omstandigheden tegen te gaan.

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op